Duel monitors, Primary monitor not knowing its primary software wise - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-27-2007, 10:47 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3
Default Duel monitors, Primary monitor not knowing its primary software wise

My primary monitor is showing as my secondary monitor in my ati and windows settings, and my secondary as primary, yes i know the box thing to click to make primary but i need the actually ATI i belive to realize that it is primary so i can select better resos on my games. (my primary monitor is labeld 2 and secondary 1 software wise)


http://i15.photobucket.com/albums/a3...nitorisomg.jpg



1)Primary monitor set up, showing that it thinks its secondary

2)Secondary monitor that thinks its primary

3)All ati settings are going for secondary



I really think this is a ATI like problem, but not sure.
__________________

teh_gr1m is offline  
Old 04-28-2007, 12:08 AM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Duel monitors, Primary monitor not knowing its primary software wise

ati cant count from 1
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 04-28-2007, 06:18 AM   #3 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Duel monitors, Primary monitor not knowing its primary software wise

use ultra-mon a third party monitor management program you have a 30 day free trial or you can obtain it through torrents but of course that is illegal under copyright laws
__________________
saltynay is offline  
Old 04-28-2007, 11:06 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3
Default Re: Duel monitors, Primary monitor not knowing its primary software wise

Quote:
Originally Posted by saltynay View Post
use ultra-mon a third party monitor management program you have a 30 day free trial or you can obtain it through torrents but of course that is illegal under copyright laws
ill look into this, last time i downloaded something illeagly i got 47 trojans from a overclocking program, luckly i was smart and got them out by hand picking every one of the **** things out. (online windows scanner actually did something the virus scanners could not = ) )
teh_gr1m is offline  
Old 04-28-2007, 05:22 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Sep 2004
Location: Potsdam NY, USA
Posts: 2,003
Send a message via AIM to AND_YOU_ARE Send a message via Yahoo to AND_YOU_ARE
Default Re: Duel monitors, Primary monitor not knowing its primary software wise

Have you tried switching the plugs the monitors are plugged into on the back of the video card? Typically the primary monitor is plugged into the left most adapter.
__________________
Member of the right wing conspiracy theory.

X-Fire: andyouare1
AIM: plantagenet51

Ars Technica

Silent PC Review

Xtreme Systems
AND_YOU_ARE is offline  
Old 04-29-2007, 12:35 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 3
Default Re: Duel monitors, Primary monitor not knowing its primary software wise

yup is, but ones dvi and others agp (or whateva) so if i were to switch id get worse quality on my main monitor and i dont belive my secondary supports dvi.
teh_gr1m is offline  
Old 04-29-2007, 01:02 PM   #7 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: Duel monitors, Primary monitor not knowing its primary software wise

its VGA and it isn't worse quality in a noticeable way and your video card probably came with a vga dvi adapter
__________________

__________________
saltynay is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.