Dual monitor extended desktop issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2008, 10:02 AM   #1 (permalink)
 
jfenwick's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 1,648
Send a message via ICQ to jfenwick Send a message via MSN to jfenwick
Default Dual monitor extended desktop issue

So have been trying to get GPU2 to work now for a couple of days on my duel 8800GT setup....GPU2 has been as annoying as my screaming 7 month old in the background :P GPU1 installed without issue.

Anyways, I keep getting the message when I click on GPU2 shortcut that I need drivers that support the client and it refers me to the Stanford client page. I know I have the correct client, the CUDA tools and the proper procedures for setting up duel GPUs for folding, I've done it before.

Anyways, i figured i needed to extend the desktop so it would register as duel monitors (supposedly this usually fixes the above message)...no problem, extended them....didn't work. So figured I'd actually hook up a second monitor to see if that would work, no go...so gave up and went to bed.

Now my problem is that this morning it's running extended desktop on duel monitors but I can't get the second monitor to show a picture. And all the programs open up on that window....so I can't do anything, I have my start menu etc...but I can't use anything and can't disable duel monitors or extended desktop as the window opens up on the dead side. Is there a quick fix to this or do I have to yank the gpu?

The monitor is good and I've swapped the connections to just one monitor, two monitors on one card, different HDMI connections on the cards, swapped the monitors entirely...nothing changes that the programs are not opening up on the primary monitor.

Am dead in the water and would like to get back to trying to fix my gpu2 folding problem. Thanks for any suggestions.
__________________

jfenwick is offline  
Old 11-22-2008, 11:29 AM   #2 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Dual monitor extended desktop issue

Can you get to the monitor properties?

A quick way to get program window moved is bto right click on it on the tasskbar and hit move. THEN use the arrows keys.

You'll need to use the monitor properties, through the control panels, to set the one you want to be the primary.. You probably clicked the make primary button by mistake.

G/l
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 11-22-2008, 05:52 PM   #3 (permalink)
 
jfenwick's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 1,648
Send a message via ICQ to jfenwick Send a message via MSN to jfenwick
Default Re: Dual monitor extended desktop issue

Golden...didn't know to move like that :P


Thanks, problem solved and GPU2 now up and running as well.
jfenwick is offline  
Old 11-22-2008, 08:16 PM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Dual monitor extended desktop issue

Yha.. Usng excel spanned over 2 monitors teaches you those tricks... Cause the size stays the same when you open them on a single screen. So you sorta lose windows and gotta get it back.

good to have you folding again.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 11-22-2008, 08:40 PM   #5 (permalink)
 
jfenwick's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 1,648
Send a message via ICQ to jfenwick Send a message via MSN to jfenwick
Default Re: Dual monitor extended desktop issue

Good to be back...freak'n 3 RMAs of 3 different parts in 3 different systems all within a couple of days. Had to salvage what I could and make one system functional for daily use.
jfenwick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Funky Audio Issue Lexluethar Computer Audio and Multimedia 11 09-17-2008 03:32 PM
hide desktop icons raverx3m Microsoft Windows and Software 6 09-15-2008 04:20 PM
New Computers - Which looks best for me? Chris Down New Systems | Building and Buying 8 11-13-2007 11:42 PM
remote desktop issue over internet hiren Computer Networking and Internet Hardware 5 05-08-2007 12:50 PM
Dual Monitor Issue Ultra Steel Hardware Repairs and Troubleshooting 4 04-18-2007 08:03 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.