Dual Core, Dual boots...? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-04-2008, 02:03 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 97
Question Dual Core, Dual boots...?

Hey guys I just custom built my own system a couple months ago specs as follows:

Core 2 Duo E6750 2.66 (no oc)
2GB 800mhz ram
Seagate 500g SataII HDD
Asus P5N-E SLI mobo
SB live 24!
EVGA Geforce 9800 GT(installed drivers off given CD and display propertiesd shoes as a 9600GT)

Other then a couple of random video card will drop and whole comp freezes randomly throughout my computing but I just formatted and installed WinXp and when I boot my computer it will load windows and then bam sut down and restart again, load windows and shut down restart and usually on the third or sometimes the fourth time it will load windows and work fine, I had this problem before so i had replaced my 300G IDE HDD with the SataII I have now. Any other components known to cause this issue?
Thanks in advance!
__________________

__________________
System:
AMD Athlon 2600 Xp+ @ 2.2gHz
ASUS A7NZX
Seagate 300GB SPG
LG GSA-4120B 12X Super Multi DVD RW
1GB DDR 3200
GeForce 6600 OC GT 128MB
Nvidia nForce 2 Ultra 400
DeadMan789 is offline  
Old 08-04-2008, 02:12 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Dual Core, Dual boots...?

Hello,

Did you put a fresh install of Windows on the drive? Have you run things like MemTest86 to check your RAM?

Cheers,
Mak
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 08-04-2008, 02:51 PM   #3 (permalink)

Triforcer
 
Baez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 6,987
Default Re: Dual Core, Dual boots...?

Also check in BIOS that your RAM is running at the right speeds. I built a small file server with the P5N-E and it was trying to run an 800MHz set at 3-3-3-8-2T timings which of course caused the system to restart constantly.
__________________


Baez is offline  
Old 05-17-2009, 02:04 AM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 97
Default Re: Dual Core, Dual boots...?

Ok so this computer has been sitting here not being used for a while because I didn't have needs for it thanks to my laptop, I hooked it up the other day purchased 4 Gigs of 800mhz ram(same speed as the 2g in there currently) and well this computer is completely messed up. The winXP 64 on the HDD now was corrupt so i tried to re install. First i tryed windows 7, it always freezes after it copies the files and displays the Windows 7 logo and says "windows is starting up" next i tryed windows vista x64 business, same stuff, it copies the files shows the vista loading bar, displays the vista installer background and then locks up, lastly i tryed win xp x64 it loads up and when I press f8 to show HDD drives it takes longer then usual and then finally shows the disclaimer, I can then see my 500gb Sata drive which I formatted and copied all the windows files too and then after the reboot(which usually boots into the windows xp installer) it either freezes completely or says "Windows could not start up becuase of a computer disk hardware configuration problem. Could not read from the selected boot disk" This HDD was brand new.... the only concern that I have that may of messed it up was that I left my computer in my Freezing cold car for a night or two back in the winter other then that it hasn't been used. I am ready to punt this brand new system and beat the living capacitors out of it. Any help would be awesome
__________________
System:
AMD Athlon 2600 Xp+ @ 2.2gHz
ASUS A7NZX
Seagate 300GB SPG
LG GSA-4120B 12X Super Multi DVD RW
1GB DDR 3200
GeForce 6600 OC GT 128MB
Nvidia nForce 2 Ultra 400
DeadMan789 is offline  
Old 05-17-2009, 02:24 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Dual Core, Dual boots...?

Sounds like a hard drive issue.
I would run a hd diagnostic on your computer.
SeaTools Desktop Usage Instructions | Seagate
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are Quad Core or Dual core best for gaming? Noniy New Systems | Building and Buying 11 06-03-2008 11:07 PM
Dual core vs Core 2duo renegade4141 System Upgrades 12 03-06-2008 05:41 PM
How do I compare CPUs? Dual Core, Core 2 Duo, Quad Core... 706 New Systems | Building and Buying 1 12-05-2007 08:27 AM
AMD Triple Core? Osiris Monitors, Printers and Peripherals 4 09-19-2007 07:36 PM
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.