Drives Not Seen By Computer - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-07-2009, 02:48 AM   #11 (permalink)
Content Team
 
Fairuza's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 88
Default Re: Drives Not Seen By Computer

Thanks, Hefemeister. What you said has cleared up some confusion.

Okay, I have the smaller of the two old IDE drive working now. Now to try the other one. Ideally, I want them both in there, running as a slaves, alongside the SATA.
__________________

Fairuza is offline  
Old 09-07-2009, 02:51 AM   #12 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Drives Not Seen By Computer

Just set the jumpers I as stated and it should work just fine. Again being master on a IDE cable does not make it the Master boot drive. That is set via bios and your sata is already set as the boot drive.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 09-07-2009, 03:28 AM   #13 (permalink)
Content Team
 
Fairuza's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 88
Default Re: Drives Not Seen By Computer

Cool! Thank you.
Fairuza is offline  
Old 09-07-2009, 10:08 PM   #14 (permalink)
muffin enthusiast
 
Join Date: May 2009
Location: new york
Posts: 2,724
Default Re: Drives Not Seen By Computer

are the two ide hdd's (slaves) from different manufacturers, or different models?

im pretty sure that if they are from different manufacturers, their jumper settings for master/slave will be different. but im not completely sure if the jumper settings will different if they are from the same manuf. but different models.

just giving a heads up. i would say just check their manuals to make sure.
Muffin Man is offline  
Old 09-08-2009, 02:51 AM   #15 (permalink)
Content Team
 
Fairuza's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 88
Default Re: Drives Not Seen By Computer

Quote:
Originally Posted by Muffin Man View Post
are the two ide hdd's (slaves) from different manufacturers, or different models?
Funnily enough, they're both Maxtor but they are of rather different generations. The SATA is a completely different animal to the IDE version.

Good news is, I have the 40gb Maxtor online now. I've even installed Win-XP and tried it as a back-up boot drive. It's rubbish at handling XP, obviously, because it's so small and slow. But at least now I've got the hang of managing them through the BIOS settings.

I can have them both jumpered as 'master' but then I can now control their order in boot sequence through the BIOS.
__________________

Fairuza is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gaming Pc $3000 limit! Plz Help! Guttzu New Systems | Building and Buying 114 04-29-2009 06:18 PM
Cant seem to fix this dang computer morrty Hardware Repairs and Troubleshooting 7 06-11-2007 11:09 PM
A Computer Building Guide.....by Elbatrop1 Elbatrop1 System Upgrades 31 04-07-2007 08:26 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.