Dodgey Power supply? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-18-2006, 08:10 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2006
Posts: 1
Default Dodgey Power supply?


I'm not sure if this is the right forum, or if this is even a hardware fault at all but my dad (fairly knowledgeable about computers) thinks it probably is. My problem is this; everytime I try and play one of my new games, it runs for roughly 10 minutes then all of a sudden the monitor goes blank, the sound disappears and after a few seconds the monitor switches off completely. It stays like this until I press the reset button. The games I'm talking about are Company of Heroes, Oblivion and Neverwinter Nights 2. The problem first started when I bought Oblivion months ago around march. It used to do this now and then, but after a while and alot of brainwracking the problem seemed to go away, but now it's back and not just for Oblivion, but for every new game. I've tried a couple of things, monitor drivers, graphics drivers, direct X, processer drivers, cleaning the registry, defraging, reinstalling an image of windows, even a new operating system in the form of windows vista and cleaning out the case to make sure it was being properly cooled. Unfortunately none of these approaches seemed to have worked.

Here's my specs:

Asus V9999GT (6800 GT) 128MB
AMD Athlon 64 Xp 3200+
1GB of DDR Ram
420W Power Supply

My dad thinks it's the power supply and that it might be damaged so we're going to try getting a new one soon to try that out. When I get a job soon and earn enough I'll probably be gutting the PC out anyway and replacing most of the hardware but until then is there anything you guys could think of that might be causing this? Because I'd like to get something out of all the money I spent on these games.


Murkanator is offline  
Old 11-18-2006, 10:17 AM   #2 (permalink)
There and Back again
Nukem's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Virginia Beach
Posts: 4,334

after all your steps of trying to clear the problem... I agree. A new PSU is in order... Might I suggest:

Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70
NZXT Source 530 / i7-3770K / Corsair H100 / ASRock Z77 Extreme4 / SoundBlaster Recon3d
Samsung 850 PRO 512GB SSD/Seagate 1TB/2TB/WD 2TB
4x4GB Corsair Vengeance 2133 / PNY GTX 980 ti/ Seasonic M12II 850W
Nukem is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.