Do i need a new IDE or new hard drive or both? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-07-2012, 10:16 AM   #11 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: May 2011
Posts: 3,077
Default Re: Do i need a new IDE or new hard drive or both?

A new hard drive won't have anything on it, so you'll probably need to get an XP disk w/key
If you have an oem pc then there may be a coa sticker (XP Key) on it that you can use with an oem disk.
What are the specs for this pc?
__________________

Joe C is offline  
Old 03-07-2012, 11:24 AM   #12 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2011
Location: North England
Posts: 46
Default Re: Do i need a new IDE or new hard drive or both?

sempron 3400 4gb ddr2 160gb hard drive and it has windows xp. I have a copy of windows 7 could i put that onto a new hard drive
__________________

sidwell8 is offline  
Old 03-07-2012, 12:32 PM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Do i need a new IDE or new hard drive or both?

Are you sure your system is compatible with 7?

Download: Windows 7 Upgrade Advisor - Microsoft Download Center - Download Details
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 03-07-2012, 09:43 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
GhOsT1321's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 804
Default Re: Do i need a new IDE or new hard drive or both?

Quote:
Originally Posted by sidwell8 View Post
sempron 3400 4gb ddr2 160gb hard drive and it has windows xp. I have a copy of windows 7 could i put that onto a new hard drive
If there is a maker and model number anywhere on the case, it should cost $30 or less for a reinstall disc. It cost me about $25 for an XP computer and that was with one day shipping.
__________________
Build to be updated, a reminder to myself.
GhOsT1321 is offline  
Old 03-08-2012, 02:12 PM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2011
Location: North England
Posts: 46
Default Re: Do i need a new IDE or new hard drive or both?

There isnt i only know that because she told me it must have just been on the papers she had but i dont have them. At the very least im gonna get a new IDE cable because i was told it needed that.
__________________

sidwell8 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Laptop IDE hard drive CalcProgrammer1 Laptops and Notebooks 3 09-30-2008 06:31 PM
Adding IDE Hard Drive(s) to a SATA Hard Drive Rig digital_ninja2k System Upgrades 1 08-07-2008 03:33 PM
CD drive and hard drive on the same IDE cable? Disillusion New Systems | Building and Buying 2 11-14-2007 10:46 AM
IDE Hard Drive john3 New Systems | Building and Buying 7 06-04-2006 04:38 AM
Help - Hard Drive and IDE cables! TomZeBomb Monitors, Printers and Peripherals 6 01-26-2004 11:40 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.