Display Problems after running Safe Mode - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-13-2011, 08:27 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 130
Default Display Problems after running Safe Mode

This happens to me all the time: After running Safe Mode, then exiting and rebooting normally, my display hardware acceleration graphics gets knocked off. Don't want to use System Restore to resolve the issue, so am looking for another option. Could use some suggestions.
__________________

ezysk is offline  
Old 02-13-2011, 08:41 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Display Problems after running Safe Mode

Why are you going into safe mode? Do you have the latest drivers for you GFX?
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-13-2011, 09:05 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 130
Default Re: Display Problems after running Safe Mode

Just ran a DXDIAG test:

DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Sound Tab 2: No problems found.
Input Tab: No problems found.

The display still looks like garbage.

Here's the graphics specs:
Card name: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 6150SE nForce 430

Have the latest drivers, but don't think reinstalling it will work. Of course when one runs safe mode, then the display drivers are naturally disabled. But what gets me in my case, is that when I reboot Vista normally, the drivers STAY DISABLED.
ezysk is offline  
Old 02-13-2011, 09:15 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Display Problems after running Safe Mode

Try getting DriverSweeper, install it, restart in safe mode, run DriverSweeper, remove all reminisces of NVIDIA drivers. Go back into normal mode, and get the latest drivers from NVIDIA, install.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 02-14-2011, 08:33 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 130
Default Re: Display Problems after running Safe Mode

There's 3 Nvida boxes showing up in Driver Sweeper: Chipset, Display and PhsyX. I need to know which ones to clean: All three...or just the single Display. Thanks.
ezysk is offline  
Old 02-14-2011, 09:38 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Display Problems after running Safe Mode

Delete all three. That may be your conflict.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Safe Mode... DerekGoodson Microsoft Windows and Software 2 03-30-2007 08:42 PM
Getting into safe mode Jesse_XIV Microsoft Windows and Software 10 08-10-2006 10:31 AM
Safe Mode Help! hobo_man Microsoft Windows and Software 7 11-26-2005 05:38 PM
Safe mode issue or dangerous problem with safe mode WTF now ? -RockMan- Microsoft Windows and Software 6 06-28-2005 07:54 AM
Hard drive problems xp setup and safe mode JB Microsoft Windows and Software 1 10-05-2002 11:04 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.