Display Problem?????? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-27-2010, 04:49 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Apr 2007
Posts: 63
Default Display Problem??????

Had major problems last couple weeks with Windows 7 Home Premium 64Bit. Have done a format and full install BUT it keeps coming up with "BIT 3 Analogue" in the option to change resolution. I have a 22" LCD monitor that should have 1680*1050 BUT my res keeps changing from 800*600 to 1024*768 on start-up. Games like FSX won't play unless it starts in the 1680 mode and I just need to keep restarting PC untill it does. When I hook PC up to HD TV when kids aren't watching then there's NO problem, picks up HD TV and changes res to 1080 without problems.

How can I change the BIT 3 Analogue to a LCD display?????


Shaundale is offline  
Old 08-27-2010, 06:14 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
MindoverMaster's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Display Problem??????

Do you have the latest video drivers?

Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 08-28-2010, 01:09 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Apr 2007
Posts: 63
Default Re: Display Problem??????

258.96 Nvidia. Only installed this after the fresh install of Win 7 and having the HD TV to connect to.
Shaundale is offline  
Old 08-28-2010, 02:14 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
KSoD's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Display Problem??????

Have you tried an older set of drivers? The ones that Microsoft suggests via Windows Update is not any drivers in the 258 Series. They suggest the 197 series.
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-10-2010, 01:49 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Apr 2007
Posts: 63
Default Re: Display Problem??????

Tried 197.45, 257.21 & 258.96. Have Noticed that the 2 Games Pro Cycling Manager 10 and FSX with Acceleration Pack change to Windows basic colour. It flashes up bottom right corner when i start them BUT if it doesn't come up with that then the games either Don't start or just have black screen.
Monitor has been checked out and NO problems with that.

Really struggling with this
Shaundale is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Display Problem. alexfamous Microsoft Windows and Software 1 10-09-2008 11:21 AM
Display Problem spike1 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 07-22-2008 05:03 PM
Display problem MementoMori Hardware Repairs and Troubleshooting 10 08-17-2007 11:12 AM
display problem Jae Monitors, Printers and Peripherals 2 02-10-2005 06:08 PM
Display problem? Noxious Monitors, Printers and Peripherals 8 08-23-2004 07:10 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:24 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.