Display is corrupted on bootup - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2005, 11:14 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
Default Display is corrupted on bootup

I was looking for the fan in my case that was really loud. I was unplugging/plugging the GPU and chipset fan to make a comparison of the two. At one point after plugging back the fan into their respective connectors, the monitor displayed random vertical lines on my monitor on bootup. The vertical lines has different colored, and actually each line its in itself multicolored too.

Needless to say, I can't figure out what the problem is. I tried the PC with different monitors to see it was my monitor. It appeared on all monitors I tried.

I put my graphics card on another PC, and it worked on that PC. I ALSO used a graphics card from another PC to my own PC and that worked too. I am now baffled at what the problem is since my own gfx card doesn't seem to work in my own machine but works on another.

The problem occurs right when the computer is booted. I can't even go into the BIOS since the display is just random colored lines.

Any help is appreciated.

My specs are:
Asus A8N-E
Athlon64 3500+
Gigabyte 6600GT 128MB PCI-E
Seagate SATA 160GB
Enermax 485W PSU


garrick is offline  
Old 11-06-2005, 10:10 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
Nitestick's Avatar
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473

the distortions are called artifacts. sounds a little strange. the only explaination that seems to make sense is a damaged slot on the motherboard seeing as not all gfx cards use the same pins.

Visit my website - nitestick.net
"Guitar is cool. If you donít think the guitar is cool, then youíre stupid. And I will fight you! " - Brendon Small
I'm sorry but I do not accept support requests via IM, email, or personal messages
You can contact me for Forum related issues via PM only.

Nitestick is offline  
Old 11-06-2005, 11:29 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 2

I just borrowed another graphics card (BFC 6600GT) from another friend and it works on my PC. I have the Gigabyte 6600GT. We both have the same Nvidia model but the cards are manufactured by different companies. Would different manufacturers use a different set of pins on the motherboard?

Thanks for any help you can give.
garrick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:25 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.