Disk Boot Failure, Insert System Disk And Press Enter - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-03-2006, 11:34 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default Disk Boot Failure, Insert System Disk And Press Enter

will my new system been working fine..but for the second time my system crashes ..i get the blue screen but cant read what it says becouse it flashes real fast before it reboots..when it does i get this
(DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER )
..the first time this happend i tried to use the system disk but it was going to install windows ..so i took the cd out and turned off the pc and after few minutes i turned it back on and it worked fine,and the same thing today when the exact same thing happend....any idea what might be cousing this?could it be the my hard drive over heats?or is it a bad drive?how can i fix this?
thanks
__________________

zenyora is offline  
Old 02-04-2006, 12:06 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 139
Send a message via AIM to X2Xtreme360
Default

funny you should ask this just happened to me yesterday. I had this HP computer that I used before I built my most recent. My BIOS became corrupted I suppose, have that posted on this forum also, so I had to use my old computer. I had it torn apart and put it back together. Got the same exact message. I had another computer lying around and used the HDD from that and it works fine. I even tried hooking the bad one up as a slave but BIOS doesn't even detect it. In my case it was a bad HDD. Try getting hold of an extra HDD and using that. If it works then obviously it's your hard drive. If you get this far, try hooking up the other one as a slave for a while and see if it ever fails. Sounds like your HDD is about to die on you.
__________________

X2Xtreme360 is offline  
Old 02-04-2006, 02:25 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default

thanks anyway
zenyora is offline  
Old 02-04-2006, 08:28 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default

can you check my log a tell me why did it fail..and how to fix it
zenyora is offline  
Old 02-04-2006, 09:09 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 29
Default This was my problem

I had a new emachines T6520 Do something similar. It crashed on day and would only boot to a black DOS screen that said a bunch of mumbo jumo then Disk boot failer please insert system disk and hit enter. It also made a ticking noise. I had to send it to the emachines place to get a new Hard Drive put in. When it says please insert system disk its probably talking about a new Hard disk or ( Hard Drive ). Anyway thats what happened to my computer.
OH !! YOU MIGHT WANT TO GET RID OF YOUR SERIAL NUMBER ON YOUR POST!!
Skely is offline  
Old 06-19-2006, 06:31 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 267
Send a message via AIM to Biggie578
Default

THat ticking means that the disc got stuck. I was installing windows on a hdd and it was upside down on my desk and was making alot of noise so i slowly turned it over and then it stated clicking and the status bar stopped. U have to smack the hdd to get it unstuck and if u dont its worthless, but i suppose if its under warranty then just get it replaced.
Biggie578 is offline  
Old 06-19-2006, 08:03 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

Your hard drive is about to become a frisby!! Save your data and RMA that dirve. If it is a Western digital and still under warrenty, you can RMA that drive on-line and they have a new one back to you, no questions asked, in 2 weeks!!!!
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 06-19-2006, 11:12 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default

this is somewhat an old post ..and every thing you said guys is true..my drive did die...and i had to RMA
zenyora is offline  
Old 06-20-2006, 01:21 AM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 267
Send a message via AIM to Biggie578
Default

i searched for a thread i made and this came up too and your problem didnt seem to have a clear solution so i decided to post, no harm in ressurecting an old thread
Biggie578 is offline  
Old 06-20-2006, 01:54 AM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default

Quote:
Originally posted by Biggie578
i searched for a thread i made and this came up too and your problem didnt seem to have a clear solution so i decided to post, no harm in ressurecting an old thread
ture..lol..and next time i hear my drive ticking i would know what to do ..lol....but thnaks for the reply though
__________________

zenyora is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.