disc drive problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-20-2006, 12:42 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 24
Default disc drive problem

lately my disc drives haven't been working, like i put the disc in and the computer dusn recognize it. i tried updating drivers but cant... i tried uninstalling and installing again but it says "Windows cannot load the device driver for this hardware. The driver may be corrupted or missing. (Code 39)" i dont know what to do, i recently tried unplugging and replugging the drives and it didn help. in device manager there are yellow exclamtion points..pls help!
__________________

dirty harry is offline  
Old 08-20-2006, 01:29 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

Are these older drives or newer?
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 08-20-2006, 01:38 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 24
Default

um, older i think, but i rly don know =\ here are names:
Attached Images
File Type: jpg screenie.jpg (12.1 KB, 27 views)
dirty harry is offline  
Old 08-21-2006, 02:46 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 24
Default

are those new or old? =\ (bump lol)
dirty harry is offline  
Old 08-21-2006, 03:44 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

The problem is more than likely with chipset ide controller drivers. There are no drivers (the way you are thinking) for drives the "Firmware" is directly on the logic board of the drive. What make and model number is the PC and/or the Motherboard. what do you have the jumpers set to? If they are Cable Select then switch them to master and slave.
__________________
FlashDude is offline  
Old 08-21-2006, 05:39 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 24
Default

ah theyr fixed...was something about my itunes, i think they were blocking them out =\ thx anywayzz
__________________

dirty harry is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.