Dimension 2350 Woes - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-07-2005, 09:07 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Location: Cubicle Bunker
Posts: 109
Unhappy Dimension 2350 Woes

Ok, I'm trying to fix a BSOD for a neighbor, Dell Dimension 2350. Kept getting IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL....after doing EVERYTHING in the book to solve this, I'm deciding to blow the system away with the restore cds...

Well, the system hangs on the 'Installing Devices' screen forever. I'm suspecting that the 56k modem is on its way out, but I haven't pulled it yet to see. Its the only PCI device in the machine, and it came that way from the factory.

Is this common? I don't want to jump the gun and get another 56k modem for them yet, but what do you think?
__________________

__________________
Dell Precision 670 (3.4GHz DP Xeon, 4GB DDR2, XPSP3)
Dell D800 (1.8GHz, 1GB, XPSP3)

I work with computers, I play FFXI.
vagnozzi is offline  
Old 11-07-2005, 10:52 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 319
Default

please include the error code too, includding all the zeros

what you have told us so far is like saying my car is broken it will not go forward because.........
the error code wil tell us why
sometimes it is not good and you may get to use the recovery cd after all.
__________________

tractorboy is offline  
Old 11-07-2005, 11:42 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Location: Cubicle Bunker
Posts: 109
Default

0x000000D1

I think the modem has an issue...well I hope its just the modem...
__________________
Dell Precision 670 (3.4GHz DP Xeon, 4GB DDR2, XPSP3)
Dell D800 (1.8GHz, 1GB, XPSP3)

I work with computers, I play FFXI.
vagnozzi is offline  
Old 11-07-2005, 11:44 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Location: Cubicle Bunker
Posts: 109
Default

well I've tried to re-install XP now...and its still hanging @ 'installing devices'...does this sound like one of the devices is messed up? I tried both quick and slow formats of the hard drive...If I pull the 56k modem, and windows installs correctly, and I put it back in after windows is installed, could this mess it up?
__________________
Dell Precision 670 (3.4GHz DP Xeon, 4GB DDR2, XPSP3)
Dell D800 (1.8GHz, 1GB, XPSP3)

I work with computers, I play FFXI.
vagnozzi is offline  
Old 11-07-2005, 11:48 AM   #5 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Install Windows w/o the modem attatched.
Then Install the modem after windows is completely installed.
__________________
brady is offline  
Old 11-07-2005, 12:48 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Location: Cubicle Bunker
Posts: 109
Default

I came home on my lunch break, took out the pci modem, and it still hangs on 'installing devices'...could the Dell memory be bad? The system is only a 1 1/2 years old.

I get new memory in the mail tomorrow, lemme know whatcha think.
__________________
Dell Precision 670 (3.4GHz DP Xeon, 4GB DDR2, XPSP3)
Dell D800 (1.8GHz, 1GB, XPSP3)

I work with computers, I play FFXI.
vagnozzi is offline  
Old 11-07-2005, 12:55 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 319
Default

TRY CLEARING THE CMOS. DL this program . they have a cd image version, you know how to burn cd images , right or a floppy version, boot off of either and it will tets your ram

http://www.memtest86.com/
tractorboy is offline  
Old 11-07-2005, 01:19 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Location: Cubicle Bunker
Posts: 109
Default

I tried that, no errors reported. I read somewhere on microsoft's site that having a usb mouse/keyboard could cause a problem because of a bug with usbhub.sys

I'm going to try w/ a ps2 mouse when I get home and see if I have better luck. Also, I'll reset to default settings in BIOS w/ the exception of changing the boot order to boot cd first....sheesh
__________________
Dell Precision 670 (3.4GHz DP Xeon, 4GB DDR2, XPSP3)
Dell D800 (1.8GHz, 1GB, XPSP3)

I work with computers, I play FFXI.
vagnozzi is offline  
Old 11-07-2005, 01:22 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 319
Default

go for it

did you try clearing cmos
tractorboy is offline  
Old 11-07-2005, 02:30 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: May 2005
Location: Cubicle Bunker
Posts: 109
Default

No, I didn't, but what would that do?
__________________

__________________
Dell Precision 670 (3.4GHz DP Xeon, 4GB DDR2, XPSP3)
Dell D800 (1.8GHz, 1GB, XPSP3)

I work with computers, I play FFXI.
vagnozzi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.