Did i short it? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-21-2007, 03:35 AM   #1 (permalink)
[$m] Steele Muffins
 
<[MaTT]>'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 466
Default Did i short it?

When i was installing my motherboard i heard a very little pop noise when i was putting the cpu cooler braces on, have i shorted my system?
__________________

<[MaTT]> is offline  
Old 12-21-2007, 06:25 AM   #2 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Did i short it?

well is it still working?? i don't think it would short if its not turned on... were you wearing socks.. did you discharge static by rubbing on your case for a little?

coulda jsut been the cpu brackets popping into place
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-21-2007, 06:52 AM   #3 (permalink)
[$m] Steele Muffins
 
<[MaTT]>'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 466
Default Re: Did i short it?

Whats wrong? That thread might help

It turns on but is frozen on the asus logo screen, i dont know if that can be cause by a zap. And i did discharge static by touching the case and stuff but i think i easily could of zapped the mobo, i cant be a 100&#37; sure i touched it, theres a variety of sounds like that pop noise.
<[MaTT]> is offline  
Old 12-21-2007, 08:56 AM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default Re: Did i short it?

Remove the watch battery on the system board and power to the case. Hold the power button down for 20 seconds or so then put the battery back on and power on the system. What happens?
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 12-21-2007, 03:34 PM   #5 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Did i short it?

sounds like a typical asus problem.. what kind of board do you have

take out the cmos battery, and put the cmos jumper pins into the reset cmos position and leave it that way for a while..i had to leave it that way for about 4 hours.. lol came back put everything back in and it was working just fine
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-21-2007, 03:51 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Did i short it?

Static is a myth. I wear wool socks, pet my cats and work on my computer on the carpet and have never fried anything. Oh wait, except for that 680i board, er actually no thats just because nvidia makes crappy boards. If you are getting hung up at the bios splash screen i would do the cmos reset first. 2nd option is to get a board made by gigabyte or abit instead of asus
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 12-21-2007, 03:56 PM   #7 (permalink)
disgruntled ex-moderator
 
Nagasama's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: probably on the lake
Posts: 6,956
Default Re: Did i short it?

^LOL^
i've built all my rigs on carpet.
while dragging my feet across it heh, not really.
but i do build and work on them on carpet, no prob.
__________________
"nagasama no longer drinks tecate, or streaks out of the night for anything, and he has a fine wife so he has no use for your girlfriend...she is safe..."
Nagasama is offline  
Old 12-21-2007, 04:55 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Did i short it?

Ya i was joking about the wool socks and petting my cat, but i do all my work on the carpet, seeing as my entire apt is carpetted i dont have much choice. Just make sure you touch the bare metal on the case before touching any components.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 12-21-2007, 05:02 PM   #9 (permalink)
 
jfenwick's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Toronto
Posts: 1,648
Send a message via ICQ to jfenwick Send a message via MSN to jfenwick
Default Re: Did i short it?

lol, i've spent the last 2 weeks working on carpet (my workshop is under reno) to build three systems from a wide bank of parts, must have swapped in a dozen cpus, half dozen vid cards, few mobos, few hds etc...no static issues at all. but was able to piece together 3 working systems.
jfenwick is offline  
Old 12-21-2007, 06:26 PM   #10 (permalink)
[$m] Steele Muffins
 
<[MaTT]>'s Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 466
Default Re: Did i short it?

I built my rig on a rug, anyways thanks for the help it couldnt of been shorted coz the computers running fine now, thanks for the help.
__________________

<[MaTT]> is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Video card causing short circuit Chrysamere Hardware Repairs and Troubleshooting 5 12-03-2007 06:15 PM
System build cut short...very short Gabb New Systems | Building and Buying 6 08-17-2007 08:39 PM
what does DST Short Status test mean? EricB Microsoft Windows and Software 2 06-12-2007 12:31 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.