Did I fry my mobo? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2009, 01:29 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Default Did I fry my mobo?

Today i was cleaning out the dust from the inside of my computer. I took out the 2 sticks of ram to show my friend and put them back in. apparently i didnt snap 1 of them all the way into place. i turned on the computer and i smelt a very faint smell of that frying electronic smell..i opened it and realized the ram wasnt all the way in fixed it and now my computer wont start. it turns on the fans spin i see a light thats lit on the mobo but the monitor stays black. is it possible i unplugged something when i was cleaning or is my mobo fried? wat do i do this is aweful!

kdubble4 is offline  
Old 02-21-2009, 01:41 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
Hefemeister's Avatar
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Did I fry my mobo?

recheck all of your connections. reseat your ram. after that try with just one stick of ram in different slots.

ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 02-21-2009, 02:47 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2009
Posts: 2

i tried different combinations of putting the ram in diff slots and just using 1 stick and none of em work, black screen

must be the mobo, tried a diff graphics card still no display
kdubble4 is offline  
Old 02-21-2009, 06:00 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
TheHumanComputer's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Inside A P c
Posts: 1,181
Default Re: Did I fry my mobo?

have you tryed taking the stick of ram that wasnt in properly and just useing one? see if that works

try it in a diffrent slot not the one that the ram wasnt in properly

even though hefemeister allready mentioned it lol
AMD FX 9370 @ 4.4Ghz
Asus Crosshair V Formula Z
Deepcool Genome Case with Watercooling
16GB DDR3 1600Mhz
Areocool 750W Semi Modular PSU
TheHumanComputer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will it fry my mobo?! Rosso New Systems | Building and Buying 10 11-08-2008 02:24 PM
window on both side's and see through mobo tray ste2425 Overclocking and Modding 7 08-04-2008 05:52 PM
I need a new 939 socket mobo ASAP Denise_M System Upgrades 9 03-13-2008 08:37 PM
static and my mobo funkywaggnelz New Systems | Building and Buying 10 06-12-2007 02:03 PM
cannot install vista.. got a dell mobo siddanth3 New Systems | Building and Buying 13 04-30-2007 05:05 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:43 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.