Dell Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-24-2009, 02:09 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Cool Dell Problems

Hi i have a Dell Dimension 8200. I was having problems with the internet not working so i did a re-install of XP. the thing is i am still having the same problem. I looked it up online, and everyone says it is a different problem. So i decided to bring it to the pro's.

The instruction at "0x77279295" referenced memory at "0x7d4b2e20" The Memory could not be "read"

This error occurs when opening IE. I can open like Google.com and it is just a little slow, but i cant open Microsoft update page. Online people says it is a ram problem, some say a windows SP2 problem. I just want to fix it lol. I do find it off w/e the problem is, that a fresh install didnt help so it makes me lean toward a hardware problem.

As usual any suggestion would be helpful.

Thx
__________________

bentobaku is offline  
Old 11-24-2009, 02:22 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Dell Problems

I would start by testing your memory with memtest.
Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool

Also make sure windows is completely updated.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 11-24-2009, 04:03 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: Dell Problems

i would love to update windows... that is what i was trying to do. The automatic updater isn't kicking on for some reason and the website wont load correctly. Also when i go to like Google, it is extremely slow, like dial up slow. i will run mem test while i wait.
bentobaku is offline  
Old 11-24-2009, 06:50 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: Dell Problems

Memtest 84+ passed np
bentobaku is offline  
Old 11-24-2009, 06:53 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Dell Problems

How long did you run it? Usually a couple of hours is enough.

You can always download and install sp3 on another computer and move it to yours.
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 11-24-2009, 09:55 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: Dell Problems

I ran memtest for about 2hrs (entire scan test) and i also ran a Ram de-frag prog i have, still no help. The one thing that is odd is before i formatted it was doing this too, and now its still there, but ram is ok, it is a new ethernet card, and a new hard drive. I also have reset the c mos. This is the same computer i was asking about switching cases for. the switch worked (with moding). but i am still having the exact same problem.
bentobaku is offline  
Old 11-27-2009, 03:10 AM   #7 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: Dell Problems

Well after stuffing myself with some turkey and slipping away from the family, i finally had a chance to install XP SP3, install went smooth (ty for link). But alas still the same problem. I am wondering could it be the network card it self?. The computer runs completely smooth, except the internet. Google's home page will load and so will searches, but they are slow like someone is DLn on my system (checked, all clear), but if i go to like Microsoft's update site, it wont load, it acts like really bad 56k modem, and then only half the page loads. this is frustrating, i think i am gonna try another ethernet card. Any ideas are appreciated.
bentobaku is offline  
Old 11-27-2009, 05:21 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Dell Problems

Sounds like trying another lan card would be in order. You can also try another cable just to eliminate that as a possible issue.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 11-27-2009, 06:41 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: Dell Problems

I am going to try changing out the wire and card when i get up... we can only hope. lol
__________________
Look! It's moving. It's alive. It's alive... It's alive, it's moving, it's alive, it's alive, it's alive, it's alive, IT'S ALIVE!

Intel i5 3570k 3.5 quad | Gigabyte GA-Z68XP-UD3 mobo
Cosair XMS3 2x4GB 1333MHz DDR3 | EVGA Nvidia GeForce GTX 550Ti 1GB DDR5
Corsair 700w PSU | Western Digital Blue Cavier 320GB 7200RPM 16MB SATA II | Windows 7 Home Premium x64
bentobaku is offline  
Old 11-27-2009, 07:04 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Dell Problems

You can also try the card in different pci slots as well.
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What do y'all recommend in a new Dell computer for gaming? Mazer18 System Upgrades 14 08-02-2009 04:05 AM
HP e9150t vs. Dell Studio XPS - Need buying help Moondoggy System Upgrades 17 07-28-2009 11:09 AM
HELP! Battlefield 2 Crashes when entering Singleplayer,Multiplayer, and Audio Options Grayman PC Gaming 7 03-17-2009 02:26 AM
Dell Inspiron 1150 Problems sa.snyder Microsoft Windows and Software 1 11-13-2007 11:02 AM
Dell Inspiron 8100 notebook display problems kizzeith Hardware Repairs and Troubleshooting 0 09-30-2007 03:06 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.