dell monitor resolution cant change help? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2008, 01:01 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
overlord20's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: spokomptan
Posts: 2,308
Default dell monitor resolution cant change help?

okay i used dban and reloaded windows on my moms dell.. everything went fine except when i got on it would let me change the relolution higher then the lowest res. i followed trouble shooting and it either didnt offer the options or it was set to what its supposed to be.. do i just need to update windows? or is there special drivers i need to download?
__________________

overlord20 is offline  
Old 11-22-2008, 01:03 AM   #2 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: dell monitor resolution cant change help?

redownload the video drivers and give it another go
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 11-22-2008, 01:12 AM   #3 (permalink)
Master Techie
 
overlord20's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: spokomptan
Posts: 2,308
Default Re: dell monitor resolution cant change help?

i get them from dell.com right?
overlord20 is offline  
Old 11-22-2008, 11:38 AM   #4 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: dell monitor resolution cant change help?

yes... using your dell number.

Unless yo know what type of card it is, then goto the brand site.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 11-24-2008, 02:47 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
overlord20's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: spokomptan
Posts: 2,308
Default Re: dell monitor resolution cant change help?

This is becoming frustrating.. It wont let me create the driver file.. what do i do now? why wont it allow me to do this.
overlord20 is offline  
Old 11-24-2008, 10:53 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 370
Default Re: dell monitor resolution cant change help?

Create driver file? You download and install the drivers. There's nothing to create.
DoubleHelix is offline  
Old 11-24-2008, 01:26 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
overlord20's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: spokomptan
Posts: 2,308
Default Re: dell monitor resolution cant change help?

dell creates a driver file. dont ask me why but it does.
overlord20 is offline  
Old 11-24-2008, 01:59 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 370
Default Re: dell monitor resolution cant change help?

You'll have to be more specific. You download the driver. If it's an executable, you double-click it. What exactly happens after that? Do you get an error? If so, what's the error? There isn't anything to "make", so you must be getting this feedback from somewhere.
DoubleHelix is offline  
Old 11-24-2008, 02:12 PM   #9 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: dell monitor resolution cant change help?

I thin hes looking for the dell monitor...... You needd drivers for the video card.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 11-24-2008, 02:49 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
overlord20's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: spokomptan
Posts: 2,308
Default

i download the video drivers from the website and ive tried the driver disk.. it says run and the usual and then it come up cannot creeat blah blah

fixed it. dell takes the drivers off the disk and puts them in zip files so they arnt executable without saving them. so i had to unzip the folder to the desktop install the driver then delete everything. it worked.
__________________

overlord20 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer Still acting screwy Shana2415 Viruses, Spyware and Malware 10 09-03-2008 11:36 AM
Dell Releases Bios Updates For Several Nvidia Video Cards Osiris Monitors, Printers and Peripherals 0 07-30-2008 12:41 PM
Dell to finally ship PCs with Linux Osiris Linux and Open Source 7 05-13-2007 04:54 AM
Dell 24" lcd - can't get full resolution w/ DVI regeisle Hardware Repairs and Troubleshooting 2 04-16-2007 09:37 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.