Dell L866R Processor Upgrade problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-06-2006, 11:08 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Send a message via Yahoo to blackkryptonite
Default Dell L866R Processor Upgrade problems

I recently purchased a P3 1.2 to upgrade from an 866 P3. According to everything I had read and everyone I have talked to around the office it should have worked fine. However, when i installed the new processor and turned on the machine I got absolutley NO video coming from the monitor. Nothing, zip, nada. The little green light on the monitor blinks but that is it. Does anyone have any ideas on what might be causing this? Thanks BK
__________________

blackkryptonite is offline  
Old 04-06-2006, 11:37 AM   #2 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

Different voltages and motherboard requirements for the 1.2ghz processor. Even though it is the same socket, there is a difference. Try reinstalling your old chip and updating the bios.
__________________

__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 04-06-2006, 11:42 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Send a message via Yahoo to blackkryptonite
Default

Do you think re-installing my old chip and updating the bios will allow the new chip to work?
blackkryptonite is offline  
Old 04-06-2006, 01:10 PM   #4 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

There is a possibility
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.