Dell Dimension loses Video - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2007, 06:45 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2007
Location: Central PA
Posts: 1
Default Dell Dimension loses Video

My sister is having a problem with her Dell Dimension Desktop losing what she thought power or video. She boots it up, gets the windows desktop screen, and it goes blank. The Green CPU lights stays blinking. So she brought it to me to troubleshoot or try and retreive her files. I hooked it up to one of my extra monitors/keyboard/mouse and we had no problems with it. We updated Microsoft updates and her virus software, ran it for awhile and have no problem with it other than it is an older system running XP and a little slow. She takes it back to her house, same problem. I told her to try another monitor. She does, same problem. She has two other pcs working in that room of her house. Any ideas? Possible bad video card? Why would it work at our house? I used her power cable at our house. I told her maybe it was the power in her house (renovated one room school house) but since the other systems are running fine she doesn't think that could be it.

Tamizpa is offline  
Old 09-06-2007, 07:31 AM   #2 (permalink)
True Techie
kurtowns's Avatar
Join Date: Aug 2007
Location: Australia,Nsw
Posts: 129
Default Re: Dell Dimension loses Video

Maybe she is hooking it up wrong "" GIRL "" ahahahahaha

kurtowns is offline  
Old 09-06-2007, 09:08 AM   #3 (permalink)
Repeat Offender
superdave1984's Avatar
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default Re: Dell Dimension loses Video

It may be her power supply. Or it may just be the house current. Just because there are other PC's running doesn't mean squat. She may not be on the same circuit as the others or she may be at the end of the line so to speak and not getting enough current. Try shutting down the other PC's and see if it still happens. Move it to another room that you KNOW is on another circuit. Get a UPS and plug it into it instead of the wall only.
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Soyo Dragon loses video signal Ltat42a Hardware Repairs and Troubleshooting 6 08-25-2007 02:55 PM
Recommend me a video card for DELL DIMENSION 3000! Herringtrader Monitors, Printers and Peripherals 6 08-01-2007 06:09 PM
Dell Dimension 4300 Quick Question NayNay1991x Microsoft Windows and Software 3 07-29-2007 06:08 PM
Dell Dimension 4600 F/S dykzeulb Buy/Sell/Trade and Hot Deals 4 05-17-2007 04:56 PM
Upgrade this Dell dimension C251 uniq1 New Systems | Building and Buying 6 05-01-2007 06:42 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.