Daily Quiz: Troubleshooting 101 - Page 9 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-03-2005, 05:27 AM   #81 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Or simply reset the wireless router. Somebody else can post a Q.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-03-2005, 05:40 AM   #82 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

yup, that's the other one
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 10-03-2005, 05:50 AM   #83 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

Timmy has built a new computer system including a pentium 4 S478 Processor. When he pushes the power button to turn on the PC, the PC turns on for about 1 second, the fans spin but only momentaraly. Same thing happens every time he trys to power up.

What is tims problem?

(I did this when i build my 1st computer.. i had to take it to a computer techy only to find...Stupid me!)
__________________
Sprooty is offline  
Old 10-03-2005, 06:41 AM   #84 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

He forgot his heatsink?
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-03-2005, 07:19 AM   #85 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

can we stop using tim and let someone else come in the story
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 10-03-2005, 07:56 AM   #86 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,084
Send a message via Yahoo to IBMan
Default

grounding out? pins where power switch/reset switch/leds plugged in wrong?
__________________
Server:
AMD Athlon 4000+ @ 2.4 GHz
4096 MB RAM
40 GB HDD
Dual Mirrored 500 GB HDDs
DVD-ROM Drive
Windows Server 2003 x64 R2 SP2
IBMan is offline  
Old 10-03-2005, 08:17 AM   #87 (permalink)
Wizard Techie
 
HAVOC's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Milford, Connecticut
Posts: 4,218
Send a message via AIM to HAVOC Send a message via Yahoo to HAVOC
Default

The problem timmy is facing here, i've had a similar problem with my first ever build. After completing the whole build i'd press the power button on the case and al the fans would start for a second and stop. I couldn't figure out what the hell was wrong. After more carefully looking at the MOBO manual I realized that the (CMOS JUMPER) was in the "CLEAR" position by default. Some MOBO companies do this to save the life of the CMOS battery on the self. After moving the jumper to the normal position, pressed the power button and like magic, the PC actually completed POST!
Problem solved.

There are other things that will cause these symptoms, but, i'm going to go with this answer...

Ok, to keep this thread going i'm going to post another Problem.
HAVOC is offline  
Old 10-03-2005, 08:34 AM   #88 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 769
Default

that wasnt the answer i was looking for

want the to keep guessing? or want the answer i was looking for?
__________________
Sprooty is offline  
Old 10-03-2005, 08:37 AM   #89 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Forgot to connect 4pin power connector to mobo.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 10-03-2005, 08:40 AM   #90 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

that would power on and all, but just not work
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.