Crashing when running 3d apps - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2009, 06:45 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Default Crashing when running 3d apps

What just started happening is when I try to run something 3d, I see it run for a second, then these light red lines appear on my screen. The computer is stuck, but I can move my mouse around. I've gone through this several times but recently, the computer refuses to detect my video drivers. It simply says that "the NVAPI reported no attached nvidia displays in the system". I fear it could be my graphics card failing, or my PSU dying. My system is
AMD X2 4200
Nvidia 7600GT
2 GB ram
Windows XP SP2.

The drivers are also detecting my 7600gt as a 7650GS if that helps.

I have tried to reinstall drivers before they couldn't be detected. Haven't tried right now.

darksmaster923 is offline  
Old 11-26-2009, 01:50 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
Default Re: Crashing when running 3d apps

this might be directx problem ...

Check your directx version required for your application and upgrade to latest if required...

jalanbk is offline  
Old 11-26-2009, 08:49 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
Slaymate's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Crashing when running 3d apps

Your gpu is overheating, check the fan, clean the card, replace the thermal paste. How old is the card? Some manufacturers have a lifetime warranty, you should check into it.
Slaymate is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Portable apps. Monkey Microsoft Windows and Software 3 03-13-2009 07:23 PM
Identifying a Windowsless process stealing focus from firefox and other apps? Cunjo Microsoft Windows and Software 3 02-18-2009 03:21 AM
G.SKILL Memory 800mhz running at 400mhz Nino_1 Overclocking and Modding 9 02-11-2009 01:05 AM
i7 920 & G. Skill 1600 running way too slow Mikepsyche Hardware Repairs and Troubleshooting 13 01-24-2009 11:02 PM
Is my RAM running at the right speed? dipique Hardware Repairs and Troubleshooting 1 03-05-2008 01:39 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:28 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.