cpu speed problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-16-2005, 09:04 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default cpu speed problems

wow i must have screwed something up. i tried to change the speeds of my cpu. first set it to 15x133 i did notice a major difference but then while watching a video my computer restarted. i rebooted i set cpu to 14x133 also went to control panel and turned off autoreboot. started to watch a video again and computer froze. rebooted and set it back to 13x133. started to type the previous info in to this thread and got the bsd due to a system dump. cpu currently running at 13x130 no problems so far. i also checked the event viewer and it says:
the computer has rebooted from a bugcheck. the bugcheck was: 0x1000000a (0x4d8d0004, 0x00000002, 0x00000000, 0x804dbd87). a dump was saved in c:\windows\minidump\mini081605-03.dmp
__________________

__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 08-16-2005, 09:09 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

never put the multiplier up by two. increment by one at a time only. may take longer but its better than a fried cpu. perhaps a voltage boost is neccessary for stability or it just may not like being overclocked
__________________

Nitestick is offline  
Old 08-16-2005, 09:12 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default

what are the best settings for me to use to get maximum performance from my cpu. here are some things i found about my board.
CPU Frequency Select : 100 ~ 227 at 1Mhz stepping
CPU Ratio Select : auto, 6x ~ 14x
CPU Voltage Auto, 1.75v ~ 1.850v at 0.025v intervals
__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 08-16-2005, 09:38 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

have no idea. i'm not experienced enough in overclocking to be able to tell you that. CAREFULL trial and error is the best way. it has to be carefull because you can not afford much opf the error. try altering the settings slightly each attempt, booting and then running the computer for a while and possibly running a burn-in test. keep an eye on the temps and make sure they don't approach lock-up.,
Nitestick is offline  
Old 08-16-2005, 10:51 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 487
Send a message via AIM to benzimm86
Default

I think i will ask for the best settings in the overclocking board
__________________
amd athlon xp2100+
asus a7v333 mb
nvidia geforce4mx 420 64 mb
thermaltake volcano 12
1 gig ddr pc2100
thermaltake purepower 420w psu
dvd-rw
audigy 2 platinum sound card
benzimm86 is offline  
Old 04-29-2007, 04:50 PM   #6 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: cpu speed problems

haha this is old stuff
__________________

Nick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.