CPU speed fallout - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-07-2005, 12:42 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Talking CPU speed fallout

hi, first post here.. Ok so i turn on my computer today and with no changes im aware of my CUP speed is at 1/3 of its normal power..its a 2.2 AMD usualy runs at 1.8 now its like 733mhz, i have made no changes and ive checked my voltage and the settings in my BIOS and cannot find the solution. Any help would be great
__________________

JellyMan is offline  
Old 10-07-2005, 12:44 PM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

I had this happen to me before. All i did was reset my bios to defaults and that worked. However this may not necessarily be your problem. But, It wouldn't hurt to try.
__________________

__________________
brady is offline  
Old 10-07-2005, 12:45 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Default

yah i suppose it wouldnt hurt to try that
JellyMan is offline  
Old 10-07-2005, 12:50 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Default

yah tried it and now im up to 734mhz YUS! ..../sigh
JellyMan is offline  
Old 10-07-2005, 12:51 PM   #5 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

hmmmm.......


Edit: When did this start happening ?
Any new installs ?
Anything new at all ?
__________________
brady is offline  
Old 10-07-2005, 12:53 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 191
Send a message via AIM to PhillipBelcher Send a message via Yahoo to PhillipBelcher
Default

Do it a 166 more times, and youll be back at 1.8 :P

JK

Try to check your event viewer, assuming your using xp, also try to see if there is any updates for the firmware for: motherboard, proc, bois.
PhillipBelcher is offline  
Old 10-07-2005, 12:54 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Default

word lol
JellyMan is offline  
Old 10-07-2005, 12:54 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Default

nothing new, turned off my computer last night it was fine, turn it on this morning and its at 733
JellyMan is offline  
Old 10-07-2005, 12:57 PM   #9 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Has it been shutting off unexpectedly today by anychance ?
What are your specs btw ?
__________________
brady is offline  
Old 10-07-2005, 01:02 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 36
Default

no, no crashes...AMD Athlon 2.2 (or should be)256k cashe, 1.5gig RAM,radeon9800pro,Windows XP
__________________

JellyMan is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.