CPU Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-27-2009, 10:52 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
Default CPU Problems

Hey ive been looking everywhere but everytime i search on google it shows me something else?
Ive got a notebook that runs a 1.9 ghz cpu... but it only shows and uses 800 mhz?? what can i do to use them all?
__________________

Exztec is offline  
Old 11-27-2009, 10:55 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: CPU Problems

can you post a cpuz screenshoot?
CPUID

like this:
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 11-27-2009, 11:01 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
Default Re: CPU Problems

Sure here it is:
Exztec is offline  
Old 11-27-2009, 11:11 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: CPU Problems

Strange stock multi should be x9.5. vcore should be like 1.075 as well.

Are you running cool and quiet? run prime Prime95 (32bit) - 25.8 Download - EXTREME Overclocking and run it while looking at cpuz. If the vcore and multi kick up to stock then this is the case.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 11-27-2009, 11:19 AM   #5 (permalink)
Oldie but a goodie
 
oldskool's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Maine, USA
Posts: 1,762
Default Re: CPU Problems

In Windows 7 you can do this, I think you can in Vista as well ....

Run > msconfig

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
oldskool is offline  
Old 11-27-2009, 12:40 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
Default Re: CPU Problems

Okay i'll try that as soon as this finishes... it takes a lot of time and so far it hasnt changed anything

EDIT: Okay non of them worked? im still at 800 mhz
Exztec is offline  
Old 11-27-2009, 01:11 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: CPU Problems

Prime95 will run forever just stop it. It would have jumped right when it started.

what model? Have you checked bios for any settings that could be changed? It is a prebuilt so generally there are no bios settings that could be changed but that is strange. Perhaps the company downclocked it on purpose for heat and pwer consumption issues.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 11-27-2009, 01:14 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 9
Default Re: CPU Problems

Well i did run this with whole 1.9 ghz once... but then i had to format and now im stuck with 800 mhz... its funny how everytime I format somethings gets better and somethings get bad =/
__________________

Exztec is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
100% CPU Usage from "System" + Other problems Consequences Microsoft Windows and Software 18 07-01-2008 05:22 AM
Problems with CPU fan Pixelator Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-01-2008 09:23 PM
Athlon XP CPU pin problems jfenwick Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-12-2008 04:38 PM
E6600 Problems? Shaundale Overclocking and Modding 9 11-14-2007 05:03 PM
Please explain what a CPU Clock Speed is fcui21 System Upgrades 3 10-03-2007 06:36 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.