CPU Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-30-2005, 10:06 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 102
Send a message via AIM to The Kid Send a message via Yahoo to The Kid
Default CPU Problem

Hello all, and thanks for havin intrest or heart to help me.

My problem is that my computer keeps telling me that it failed a cpu test. Though my pc runs just fine. But the second i open up a game, even if its loading the login client. And not the actua game, it goes beserk. Ive tried it with many different games, but the second i open any game, it starts repeating itself over the speakers with cpu test failed.

So i guess what im asking, is there a way i can check my pc for bad hardware? Or a bad bios, or something going faulty.

The Mobo i have comes with a bios that notifys you when something is awry. Its a ausu a78nx-e delux, but the whole 178nx models have the same thing. Now ive read on the asus faqs, that sometimes the bios is faulty, and should be updated. But id like to stay on the safe side, and if we can find out the hardware is fine, then could someone explain to me like im a first grader, what i need to do to update my bios, or whatever is needed to shut the voice up.

And if i rambled to much, or none of this makes sense, please tell me.
__________________

__________________
Some say windows plays a demonic message when played backwards, but thats not the worst of it, play it forward, and it installs Windows.
The Kid is offline  
Old 10-30-2005, 01:21 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 70
Send a message via AIM to socav
Default

I had this problem on my ASUS, but it was a different model and I got the message for a different reason. However, when I was looking for information, I came across a thread in a forum that was several pages long, filled with people having the same problem as you. Here's the link:

http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/18608/

I never did finish reading the entire thread, but it looks like it has to do with either the power supply or your bios. One person simply unplugged the speaker wire. But read through that, and you should get a good idea of what to do.

Hope that helps.
__________________

socav is offline  
Old 10-31-2005, 06:40 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 102
Send a message via AIM to The Kid Send a message via Yahoo to The Kid
Default

Thats crazy, as i used to have small power supply,that might have damaged the equipment. But never the less, i shall read it!

Thank you very much
__________________
Some say windows plays a demonic message when played backwards, but thats not the worst of it, play it forward, and it installs Windows.
The Kid is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.