CPU Fried? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2005, 09:54 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 3
Send a message via AIM to mechmoderadicat Send a message via Yahoo to mechmoderadicat
Exclamation CPU Fried?

Ok first off I've looked through many posts on here and other sites to do with my problem. So far with no prevail to answer my question.
My CPU is AMD, not by choice, lol,(AMD Duron 950Mhz). I boot up the CPU fan spins (I had the fan unplugged for some time though but it operated the entire time), LED's come on in the front of the box (power on), also the cd-rom if I have a cd in will spin and show lights. I am running with onboard video, sound, network. PS2 mouse and keyboard of course. The hard drive comes up but does not read (I can tell this because I've disconnected the power to it and the sound is different), I do have 2 sticks of 256 PC133 memory installed.
I've checked all the connections over. I'm trying to find the FCC ID number or model number also with no prevail. I received the mobo with CPU from a friend of my father and he didn't give me the manual. I pulled the CPU and looked at it, I'm not sure if you can tell from looking at it if it is bad, I can see some discoloration though.

Any help what so ever will help me. I'm so sorry if this is a repeat of any sort. If you would like you may contact me on yahoo or AIM or a direct e-mail to quicken the response time. .


mechmoderadicat is offline  
Old 09-19-2005, 02:44 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS

Sounds like the CPU overheated to the point in which it fried, if it's truly disclored it 's dead.

DJ-CHRIS is offline  
Old 09-19-2005, 02:46 PM   #3 (permalink)
Field Engineer
SHAWN's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN

I'm with chris on this one even though I know thats not what you want to hear
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 09-20-2005, 06:02 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 3
Send a message via AIM to mechmoderadicat Send a message via Yahoo to mechmoderadicat

Thanks for all the help guys. I knew if i detailed all of what I did and all the specs pretty much someone could help me.

Is there a chance it could have taken my hard drive with it?
mechmoderadicat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.