CPU Fan Error, Stuck in Bios - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-26-2008, 07:43 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 12
Question CPU Fan Error, Stuck in Bios

K I boot up my computer and then it says this (ASUS Motherboard/American Systems (or something like that) Bios).

CPU Fan Error
Chasis Intruded
Fatal Error... System Haulted

I just put the computer back together so by this i'm guessing it means that I didnt secure the CPU Chip/Fan properly. Would I be right in this? or is the real problem something else?
__________________

Darkskeleton is offline  
Old 06-26-2008, 08:06 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: CPU Fan Error, Stuck in Bios

GO into your BIOS, and there should be an option you can enable/disable (disable in your case) case open status (or something along those lines, can't really remember). Look for something about case being open, and disable it.

You should also double check to make sure you mounted the hs/f correctly, as well.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 06-26-2008, 09:23 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 12
Default Re: CPU Fan Error, Stuck in Bios

Started working, posting on the computer I was trying to fix =)
Darkskeleton is offline  
Old 06-26-2008, 10:36 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: CPU Fan Error, Stuck in Bios

Glad you got it working.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toshiba 'BIOS password glitch' Cunjo Laptops and Notebooks 1 06-17-2008 02:14 AM
Problems with CPU fan Pixelator Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-01-2008 09:23 PM
Overclocked 3.2ghz Pentium D processor by 15% EliteScouter Overclocking and Modding 1 12-19-2007 11:52 PM
Does my MB have a lock on the CPU freq.??? rickytan Overclocking and Modding 2 12-12-2007 01:16 AM
CPU Fan Deep Blue New Systems | Building and Buying 12 09-21-2007 01:00 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.