Corshair DDR3 memory issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2009, 03:54 AM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2009
Posts: 116
Default Corshair DDR3 memory issue

Hy guys. This is gonna be long but detailed...

Im running i7 920 @ stock
DX58SO---1217 bios
2GBx3=6GB XMS3 1600MHz Corshair RAM ( but im running it at 1066MHz because the old BIOS doesn't support the XMP profile, also the timings by cpu-z are 8-8-8-19 no over-clocking, every thing is at default)
MS Windows 7 64 bit ultimate

anyways...So Im doing my daily work, and playing a game along with it.
the game was GTA 4. I minimized the game to go and check my yahoo mail.
I turn on task manager and CPU-Z just for fun....GTA 4 has taken about 1.2 GB of my RAM and every thing else has taken 1.4. Also strangely I cannot see the SPD info of my memory. Also GTA 4 is putting a load of around 22-29% on the processor when minimized....But I7 is a beast, It can handle it

It gets late at night, but Im in the middle of a mission, so I DECIDE to minimize the game and then put the computer to sleep. that way all the memory would remain, but I can continue the game in the morning...

I get up at noon, and find out that my PC's LED fans are spinning. So I come in front of the screen and the move the mouse a little so the screen comes out of its low power state....But the screens power light stays Orange...So I press some keys NOTHING..


I press the reset power button and then the screen power light turns yellow and then orange again THEN i hear 3 long beeps from the board meaning sumthing about the memory, I RESET the PC again, Same thing happens, then I shut down all power to the board and then after 5 min restart the BEAST, And BOOM it starts to work...

The windows displays an error while booting sumthing about the memory....I ignore the thing and move on, The first thing I do is INTEL BURN test...with maximum everything...and the computer passes....then i restart the PC and do the memtest86+ and that too was a pass with NO errors....

I don't know that my system is stable or not.....and was it a hardware error that happened or a software....Since the BIOS gave beeps Im considering a problem with the RAM...

I only have about 1-2 months warrenty left on the RAM
But the board has 3 years and the processor too has 3 years
Intel Core I7 920 (DO) @ 2.66 GHz
intel DX58SO
Corshair XMS3 1600 MHz DDR3 SD-RAM
CM 690
9500 GT (Im not a gamer:tongue:)
CM eXtreme SLI ready 600W power supply
HP DL+/- writer and DVD RAM
uneeb83 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Borderlands configuration file help? Chad711 PC Gaming 12 11-01-2009 05:36 PM
Micron enters graphics memory business thirdshiftdj New Technology and Products 3 05-17-2009 04:37 PM
1000-1500 gaming rig elemek System Upgrades 4 05-14-2009 09:40 PM
new computer overheating jokka37 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 05-23-2008 01:36 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.