Core i7 build not booting with all RAM - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-28-2009, 03:56 PM   #11 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,516
Default Re: Core i7 build not booting with all RAM

I'd say just RMA the board for now, Jesse. The RAM works fine, we've already verified that, so it'd have to be the board's slots.

And Mak: I already looked all over the BIOS for different memory options and couldn't find anything for tri-channel being enabled or disabled either. We weren't even able to get his memory to clock to the default 8-8-8-21 @ 1600mhz either...so it could possibly be bad slots if the BIOS update didn't work.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now  
Old 03-28-2009, 06:12 PM   #12 (permalink)
 
zedman3d's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,852
Default Re: Core i7 build not booting with all RAM

It would have to be the board.
__________________

zedman3d is offline  
Old 03-28-2009, 06:42 PM   #13 (permalink)
Super Techie
 
jesspren6's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 266
Default Re: Core i7 build not booting with all RAM

Ya, I am going to RMA the board to newegg. I hope I don't have problems in the future but its a computer haha. Good thing EVGA has a lifetime warranty for this board.
__________________
Make easy money by joining http://cashcrate.com/185982 and doing surveys. 100% free and doesn't require a credit card.
jesspren6 is offline  
Old 03-29-2009, 02:39 AM   #14 (permalink)
Super Techie
 
jesspren6's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 266
Default Re: Core i7 build not booting with all RAM

Sorry about the double-post. I downgraded from the latest bios to SZ1C and it reads all my ram and uses it in tri-channel now, but it won't let me clock it to 1600mhz. In the bios and post the board recognizes my 2 dvd drives but in windows the drives dont show up in disk management. Both drives are ide connected to the board.

Edit: I switched a few of the pata/sata settings around and it now recognizes my drive, my problem now is getting the ram up to 1600mhz.
__________________

__________________
Make easy money by joining http://cashcrate.com/185982 and doing surveys. 100% free and doesn't require a credit card.
jesspren6 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Core i7 Build Ventriac New Systems | Building and Buying 28 01-26-2009 12:43 AM
First build, not booting up...think it's PSU kershner Hardware Repairs and Troubleshooting 37 01-23-2009 07:29 PM
Great single core> Average dual core? jeller System Upgrades 17 11-28-2007 01:18 AM
AMD Triple Core? Osiris Monitors, Printers and Peripherals 4 09-19-2007 07:36 PM
AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.