core#0 and core#1 temp lower than cpu??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-14-2007, 10:29 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
advancedgeek's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 643
Send a message via AIM to advancedgeek Send a message via MSN to advancedgeek Send a message via Yahoo to advancedgeek
Default core#0 and core#1 temp lower than cpu???

In everest and coretemp they both show the same thing but i want to know if any of you guys have similar temp as mine. I heard from b1gapl that the cpu temp should be lower than core#0 and core#1. specs are on the sig.
__________________

__________________
Graphics card: Inno3D Nvidia GeForce 8800 GTS @ 640/940 (core/memory)
MB: Gigabyte GA-965P-DS3 v3.3 F12
RAM: 2 Kingston HyperX DDR2 800MHz (4GB total)
CPU: Core 2 Duo E6320 @variable rates (will fix my fan problem soon and overclock high again)
HSF: Thermalright Ultra 120 Extreme & Antec Tricool 120mm fan
PSU: Delta Serverpower 550W
HD: Seagate 400GB ST340032AS & Excelstor 80GB (both SATA)
Case: don't know what case it is but it is very crappy
Optical Drive: Lite-on 16X DVD+&- RW DL (died) using a CD-ROM drive until I get a new blu ray burner or whatever i can get


http://web26.hopto.org:443/

**been afk from tech-forums for a while so this is the updates specs**
advancedgeek is offline  
Old 09-15-2007, 11:39 AM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default Re: core#0 and core#1 temp lower than cpu???

Quote:
Originally Posted by advancedgeek View Post
In everest and coretemp they both show the same thing but i want to know if any of you guys have similar temp as mine. I heard from b1gapl that the cpu temp should be lower than core#0 and core#1. specs are on the sig.
huh?

core 1/2 have only 1 Temp because its only 1 cpu
__________________

__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 09-15-2007, 11:41 AM   #3 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: core#0 and core#1 temp lower than cpu???

You mean only one core
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 09-15-2007, 08:57 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
advancedgeek's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 643
Send a message via AIM to advancedgeek Send a message via MSN to advancedgeek Send a message via Yahoo to advancedgeek
Default Re: core#0 and core#1 temp lower than cpu???

i meant that my E6320 is a dual core in a single die(cpu). so the temp reading will tell me the temps of cpu, core#0 and core#1. but b1gapl said his cpu temp is lower than the core temp which i am getting the opposite. So i am wondering if this is ok and asking you guys if any of you have similar temp like mine.
__________________
Graphics card: Inno3D Nvidia GeForce 8800 GTS @ 640/940 (core/memory)
MB: Gigabyte GA-965P-DS3 v3.3 F12
RAM: 2 Kingston HyperX DDR2 800MHz (4GB total)
CPU: Core 2 Duo E6320 @variable rates (will fix my fan problem soon and overclock high again)
HSF: Thermalright Ultra 120 Extreme & Antec Tricool 120mm fan
PSU: Delta Serverpower 550W
HD: Seagate 400GB ST340032AS & Excelstor 80GB (both SATA)
Case: don't know what case it is but it is very crappy
Optical Drive: Lite-on 16X DVD+&- RW DL (died) using a CD-ROM drive until I get a new blu ray burner or whatever i can get


http://web26.hopto.org:443/

**been afk from tech-forums for a while so this is the updates specs**
advancedgeek is offline  
Old 09-21-2007, 11:21 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
advancedgeek's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 643
Send a message via AIM to advancedgeek Send a message via MSN to advancedgeek Send a message via Yahoo to advancedgeek
Default Re: core#0 and core#1 temp lower than cpu???

bump!
__________________
Graphics card: Inno3D Nvidia GeForce 8800 GTS @ 640/940 (core/memory)
MB: Gigabyte GA-965P-DS3 v3.3 F12
RAM: 2 Kingston HyperX DDR2 800MHz (4GB total)
CPU: Core 2 Duo E6320 @variable rates (will fix my fan problem soon and overclock high again)
HSF: Thermalright Ultra 120 Extreme & Antec Tricool 120mm fan
PSU: Delta Serverpower 550W
HD: Seagate 400GB ST340032AS & Excelstor 80GB (both SATA)
Case: don't know what case it is but it is very crappy
Optical Drive: Lite-on 16X DVD+&- RW DL (died) using a CD-ROM drive until I get a new blu ray burner or whatever i can get


http://web26.hopto.org:443/

**been afk from tech-forums for a while so this is the updates specs**
advancedgeek is offline  
Old 09-21-2007, 11:27 PM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: core#0 and core#1 temp lower than cpu???

why are you worrying?

its not that bad.. and its not gonna effect your overclock in anyway.. try speedfan and see what it says...
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 09-22-2007, 08:34 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
advancedgeek's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 643
Send a message via AIM to advancedgeek Send a message via MSN to advancedgeek Send a message via Yahoo to advancedgeek
Default Re: core#0 and core#1 temp lower than cpu???

it is the same but why is it different? and which should i trust or use as my real cpu temp?
__________________
Graphics card: Inno3D Nvidia GeForce 8800 GTS @ 640/940 (core/memory)
MB: Gigabyte GA-965P-DS3 v3.3 F12
RAM: 2 Kingston HyperX DDR2 800MHz (4GB total)
CPU: Core 2 Duo E6320 @variable rates (will fix my fan problem soon and overclock high again)
HSF: Thermalright Ultra 120 Extreme & Antec Tricool 120mm fan
PSU: Delta Serverpower 550W
HD: Seagate 400GB ST340032AS & Excelstor 80GB (both SATA)
Case: don't know what case it is but it is very crappy
Optical Drive: Lite-on 16X DVD+&- RW DL (died) using a CD-ROM drive until I get a new blu ray burner or whatever i can get


http://web26.hopto.org:443/

**been afk from tech-forums for a while so this is the updates specs**
advancedgeek is offline  
Old 09-22-2007, 09:59 AM   #8 (permalink)
Patron
 
saltynay's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Coast, Singapore
Posts: 5,149
Default Re: core#0 and core#1 temp lower than cpu???

The only truly reliable way is to use the bios for temps. aslong as you don't go over 60-70C in a long term stress test you will be fine
__________________
saltynay is offline  
Old 09-27-2007, 11:10 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
advancedgeek's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 643
Send a message via AIM to advancedgeek Send a message via MSN to advancedgeek Send a message via Yahoo to advancedgeek
Default Re: core#0 and core#1 temp lower than cpu???

but in the bios it only shows the cpu temp not the core#0 and core#1
__________________
Graphics card: Inno3D Nvidia GeForce 8800 GTS @ 640/940 (core/memory)
MB: Gigabyte GA-965P-DS3 v3.3 F12
RAM: 2 Kingston HyperX DDR2 800MHz (4GB total)
CPU: Core 2 Duo E6320 @variable rates (will fix my fan problem soon and overclock high again)
HSF: Thermalright Ultra 120 Extreme & Antec Tricool 120mm fan
PSU: Delta Serverpower 550W
HD: Seagate 400GB ST340032AS & Excelstor 80GB (both SATA)
Case: don't know what case it is but it is very crappy
Optical Drive: Lite-on 16X DVD+&- RW DL (died) using a CD-ROM drive until I get a new blu ray burner or whatever i can get


http://web26.hopto.org:443/

**been afk from tech-forums for a while so this is the updates specs**
advancedgeek is offline  
Old 09-28-2007, 01:06 AM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: core#0 and core#1 temp lower than cpu???

use a program called Core Temp. I think it's the most accurate temperature reading program.
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.