Computer wont turn on. HELP! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2007, 03:00 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Default Computer wont turn on. HELP!

Ok ill start from the beggining. My computer has always beeped randomly when I turned it on. Sometimes it would be very fast and beep 20 times, sometimes it would be slow and beep under 10 and sometimes not at all. I assume it was trying to tell me something is wrong. So I decided to buy an extra 1 gig of ram and a sata 250gig HDD. I put the 1 gig of ram in and everything works fine but when I pluged my HDD in my computer wouldnt boot because it wouldnt read my IDE HDD. So I open my PC, unplug alot of things and replug them back in. I plug my powercord into the powersupply and see this flash from the back of my PC. And now my PC wont even turn on.

Also a note when replugging everything back in I decided to plug the temp-readers the PC case came with onto the front of my GPU and my HDD. I doubt it would cause this but just in case I figured I would mention it.

So I'm guessing

A) My case died
B) My PSU died
C) My mobo died

How do I figure out what happened?

My mobo


Spandexman is offline  
Old 01-26-2007, 03:55 PM   #2 (permalink)
True Techie
Join Date: Aug 2006
Posts: 107
Send a message via ICQ to Michael_R. Send a message via AIM to Michael_R. Send a message via MSN to Michael_R.

Well I think, you made, however a short-circuit, which destroyed your hardware, first I would say it is your mainboard,
as I had kind of that problem, too, my PSU broke and destroyed the mainboard with it...

Just ask a friend if he can lend you some hardware, then you can look for the broken piece of hardware by trial and error...


Michael_R. is offline  
Old 01-26-2007, 04:03 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2007
Posts: 2

Would it just have killed the motherboard or everything along with it like the ram, gpu, HDD, etc? I'm pretty sure I shorted something because I saw a quick flash when I plugged in my psu.
Spandexman is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:01 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.