Computer won't turn on? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-17-2005, 07:18 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 300
Send a message via AIM to Shannon Send a message via Yahoo to Shannon
Default Computer won't turn on?

In a nutshell, my desktop computer won't turn on anymore.

This is a system that I have built. It has been working with the current CPU and Motherboard for over a year. The last hardware upgrade I made was a new power supply and an extra stick of RAM, but it's been working fine with those things for a few months.

Last week, I when I was trying to plug something else in near my desk I somehow pulled on the other cords and my system all went off. I pushed all the plugs back in, and everything else powered on - speakers, monitor, etc. but not the computer. I wiggled the cables, unplugged them and plugged them back in, all that stuff, and it still won't come on.

I don't think it's the power supply because I noticed that when I flip the power supply's switch to "on" my optical mouse lights up.

I'm just not sure what else I can try or how to test what else it might be. Any suggestions would be helpful. thanks!
__________________

Shannon is offline  
Old 12-17-2005, 09:21 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,243
Send a message via AIM to CrAzY_GaMeR_07
Default

hmmm...

does the computer turn on, and you just have no video?
Are fans turning?
Green Light on Mobo?


~CRaZY
__________________

__________________
CrAzY_GaMeR_07 is offline  
Old 12-17-2005, 09:43 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 300
Send a message via AIM to Shannon Send a message via Yahoo to Shannon
Default

No, the computer isn't coming on at all. No fans, no lights on the mobo or power supply(which should light up) no HD spinning, nothing that I would categorize as turning on. I'm currently trying to re-seat, like, everything I can, but any suggestions would be great.
Shannon is offline  
Old 12-17-2005, 10:50 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,243
Send a message via AIM to CrAzY_GaMeR_07
Default

how does your mouse turn on....

when you hot the powe button, to thre fans move a TINY bit?
__________________
CrAzY_GaMeR_07 is offline  
Old 12-18-2005, 12:25 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 300
Send a message via AIM to Shannon Send a message via Yahoo to Shannon
Default

no, there is no movement at all when I hit the power button.

it was proposed to me that the power supply may have got fried and could have enough juice to turn the mouse light on, but not to run the other stuff, so I'm going to try swapping it out for the old one.

Any other suggestions would still be appreciated.
Shannon is offline  
Old 12-18-2005, 10:00 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,243
Send a message via AIM to CrAzY_GaMeR_07
Default

Quote:
so I'm going to try swapping it out for the old one.
i would do the same
__________________
CrAzY_GaMeR_07 is offline  
Old 12-18-2005, 12:19 PM   #7 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default Re: Similar

Quote:
Originally posted by samuraiwarrior
I'm having the same problem right now.(on diffrent computer now)
i just sent my MSI motherboard in for repairs. My problem was the everything firesup fine, all the fans run, drives run, all my tricked out lights. But no video at all. I have one of the newest boards MSI K8N Neo4 Platinum/SLI, and my video card is a little old but very suitable i do game hard. EVGA Nvidia 6600GT
I love counter-Strike : Source, Half-Life 2, Farcry, Doom3, and I just recieved COD2 but havent been able to play that yet. I realized that MSI just want the MOBO and specificaly said not to send cables and all that. Well...........I sent the cables the say the part. Now I'm screwed over again.

Anyways I'm asking if anyone knows if MSI's RMA service is good?
Start a new topic in the appropriate Area, and tell us the whole story.
Ste is offline  
Old 12-18-2005, 03:29 PM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 300
Send a message via AIM to Shannon Send a message via Yahoo to Shannon
Default

I tried swapping out the old power supply(the one that came with the case) and it did no good. So I'm guessing the next think is the motherboard?

I've got a GIGABYTE GA-K8U-939 motherboard with an AMD Athlon 64 3200 installed.

I was thinking I'd go down to Fry's Electronics today and get a new motherboard to try. Do you guys think that's the next logical step? or is there something else I should do?
Shannon is offline  
Old 12-18-2005, 05:01 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
RockyZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 893
Send a message via AIM to RockyZ
Default

I didn't want to make a new thread so I replied in this one.

I have about the same problem but the thing is, by computer turns on for 3 seconds, all my fans etc turn on then the computer just turns off. Do you guys have any idea about how I can fix this. I have a 3 month old PSU that is 500W which is enough power to power what I have (sig), and it has been working fine till lately, it just shuts down randomly(it shuts down, not reboot), and now it just won't turn on.
__________________

e6300@2.8GHZ
G. Skill 4GB(2x2GB) DDR800
eVGA 8800GTS 320MB
super pi: 1m=20s
RockyZ is offline  
Old 12-18-2005, 05:09 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
RockyZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 893
Send a message via AIM to RockyZ
Default

*bump* I would like to access my computer ASAP so please help guys!
__________________

__________________

e6300@2.8GHZ
G. Skill 4GB(2x2GB) DDR800
eVGA 8800GTS 320MB
super pi: 1m=20s
RockyZ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.