Computer wont start because of hdd - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-22-2005, 04:33 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 13
Default Computer wont start because of hdd

hello, i removed my 120 gig harddrived out of my computer to go to my friends place to tranfer a huge file onto his computer. As i got there put the harddrve correctly in his computer but computer wouldnt start when trying to turn it on. So i removed the hdd and the comp worked. when i got home i put the hdd back on my computer and found the same problem.

if any one can help me find a resulution on my problem, plz email me or reply back on this topic, thank you
__________________

beefyboi is offline  
Old 08-22-2005, 04:35 AM   #2 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default

When you put the harddrive into his computer did you change the jumper settings form 'Master' to 'Slave?'
__________________

__________________

Greg is offline  
Old 08-22-2005, 04:37 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 13
Default

to put slave it says not to put no jumper at all, so i didnt do anything but cpnnect it inside his comp
beefyboi is offline  
Old 08-22-2005, 04:38 AM   #4 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default

Allright, and you removed the jumper that was in there, then?
__________________

Greg is offline  
Old 08-22-2005, 04:40 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 13
Default

yes, before all this i was using this hdd as slave, so all together i was usinng no jumper
beefyboi is offline  
Old 08-22-2005, 04:54 AM   #6 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default

Okay, good.

Thats weird that it doesn't work anymore, only thing I can think of at the moment is that a pin got bent during the move. Probably won't be the problem, but worth checking anyway.
__________________

Greg is offline  
Old 08-22-2005, 04:59 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 13
Default

alright thanks, so should i get it repair or sum thing??
beefyboi is offline  
Old 08-22-2005, 09:10 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 813
Default

Someone had a very similar problem last week. I don't think it's a pin...
__________________
Associates Degree in IS

A+ Certified

Studying for Network+
BASSMASTER is offline  
Old 08-22-2005, 09:44 PM   #9 (permalink)
Indeed.
 
Greg's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,600
Default

No, you dont need to get it repaired, just look to see if there is a pin bent anywhere on one of the connectors. But I guess it's not a pin, ^^^ Do you have the link, Bassmaster?
__________________

Greg is offline  
Old 08-22-2005, 11:38 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13
Send a message via AIM to Jaybness Send a message via Yahoo to Jaybness
Default

How far along do the computers make it? Are they freezing at POST? Do the computers even power on? Please give some more specific information.
__________________

Jaybness is offline  
Closed Thread

« Usb | Hel Please ! »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.