computer won't power on! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-07-2007, 04:39 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Default computer won't power on!

computer won't power on!


computer spec:
  • alien ware case, power supply came with it, has fan with blue.lights
  • asus dulex mother board
  • amd athlon 64 processor
  • goforce 3600 video card



issue: today i trey to power on teh computer and one i say some fan light came on then it just turned off! and comp won't bower on no.

i shut the computer manually by holding the power botten all this week, so i did it about 6times. since my vista would get stuck at shut down i had no other option, some time how ever i pressed the reset button and as soon as it got to boot screen i powered it off, and that is what i did last!

old things that can be useful info:

* bought the comp from friend
* the first window i installed was vista ultimate that i just purchased! that is the one causing alto of problems!
* also sometime my i saw that if i acedentally touched the pc, the fan lite would;d dim a little!



things i tested:
  • unplugged teh hd's all of them including teh vista one!
  • yellow light on mother board is on!
  • Unplug the computer for at least 1 minute. Then hold the power button in while you plug in the computer.
any help would be good! i can provide more info, so ask me what you like!
__________________

kakashi is offline  
Old 10-07-2007, 04:57 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,124
Default Re: computer won't power on!

Have you had this system awhile ? or did you recently build it ? Things to try:
Test power supply or replace with known good 1
See if CPU fan is spinning
recheck all power connections to the board
Reset cmos jumper
unplug power supply/remove battery and test / replace or re-install battery
__________________

__________________
Thermaltake Armor A90
Corsair HX1000W PS
i7 2600k / Cooler Master Hyper N 520
Asus P8Z68-V Pro / Gen 3
8 GIG Corsair Vengeance
eVGA GTX 570
SB Audigy2 Platinum
Kingston Hyper X120 SSD
WIN 7 - 64b
LG Blue Ray Super Multi Burrner
Logitech THX Z560
3x120mm - 1x200 mm case fans
Cappy is offline  
Old 10-07-2007, 09:18 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2
Default Re: computer won't power on!

my friend had this system for about two years, or less before i bought it from him: he did replace some of the fans & the video card!

1. cpu fan, well there is one installed on top of it and it's connected same way as other fans! but i think it was not working, gonna try it in a MIN and reply agAIN!

2. motherboard has a yellow power light, and it's on, so the motherboard is not fry, nor is the power supply! as i think.

3. i don't know how to "reset cmos jumper," but i will Google it up! thanks


* i just thought it was wired that some time when i un-intentionally move the PC, the fan (blue)light was acting wired(it dims adn comes back on, just two of them)! teh computer also made a notice like a paper cut after the OS got stuck at shutdown, and it also made it while in the OS while browsing and doing things on the computer!
* also i again had vista ULTIMATE installed after i got this pc from him a month ago, and it got corrupted like week later after i installed it! allot of program stopped working and now the wireless internet was not working on it, so i had to do manual shutdown allot! i was about to erase vista and put windows xp pro on it!




thanks!

computer spec:
  • alien ware case, power supply came with it, has fan with blue.lights
  • mother board: asus A8N-SLI Deluxe socket 939
  • amd athlon 64 processor
  • goforce 3600 video card
  • 1x4 ddr dam!
  • ata HD's

important: there is no pin in CLRTC, to clear cmos, i mean there is not even pin in defuilt postation, can that be a problem, and wherer can i buy the pin. also i do have some ATA hd black pins that are used to set it to master and slave can be used , not sure if it will fit!
kakashi is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Along came a hub, a switch, and a router....Aren't they the same? ReikokuKo Computer Networking and Internet Hardware 21 01-10-2013 04:13 AM
A switch, and a router....Aren't they the same? ReikokuKo Networking Tips, Tricks & FAQ 10 04-10-2009 06:24 PM
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
Computer won't wake up from power saving mode 2perfect Microsoft Windows and Software 4 06-06-2007 05:07 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.