computer wont boot, what happened? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-29-2006, 01:57 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 21
Default computer wont boot, what happened?

hey guys, im not too sure what happened because its my parents computer and i came home to visit and they informed me that they went to turn on the computer and it wont boot up. Wont boot to bios or anything. Basically when you turn the power on the monitor still blinks as if the computer is asleep. When i unplug the vga from the back of the computer, the monitor self test says ithe monitor is fine. I need to have some ideas of how to trouble shoot. should i replace the video card with another one i have and see if that works? could it be the harddrive? any basic info of where I should start troubleshooting.thanks everyone
__________________

adragland is offline  
Old 08-29-2006, 02:00 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default

It could be the video card but try reseting the cmos, (jumper, or remove the battery) then see what happens
__________________

__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 08-29-2006, 02:02 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 21
Default

yea i can do that, is it possibly the harddrive? the reason i ask is because i am at work and am trying to figure out what to bring with me to troubleshoot
adragland is offline  
Old 08-29-2006, 02:03 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default

If it doesnt boot to the bios, i dont see it having anything to do with the hard drive, you could bring one just in case.
__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 08-29-2006, 02:31 PM   #5 (permalink)
There and Back again
 
Nukem's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chattanooga, TN
Posts: 4,403
Default

does anything else power up? fans, HDD, etc??? if not, but I would say that maybe the PSU is shot. what kind of computer do they have?
__________________



Dell 4K S2817Q / Logitech Z-680 / Func MS3 Mouse / Corsair K70 LUX rgb
NZXT Source 530 / i5-7600K / Corsair H100i v2 / ASRock Z270 Extreme4
SM951 M2 256GB / 850 evo 1TB / Seagate 2TB / WD 2TB
2x16GB Vengeance LPX DDR4 3000 / evga Classified GTX 980 ti / Seasonic M12II 850W

Nukem is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.