Computer won't boot after installing a new PSU and graphics card? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 02-09-2012, 08:20 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
Default Computer won't boot after installing a new PSU and graphics card?

OS: Windows 7 home premium
Graphics card updated: Nvidia Geforce 560 ti
PSU: 600 watts

After I inserted the graphics card in, I took the two 6 to 4 power cables and plugged them in. At the end with 4 slots, I plugged in my PSU's 4 power cable slot into it. I plugged in all of the cables needed to plug in (one for processor (4 slot cable), and also the 24 slot cable).
Now, there are still a lot of extra cables that my PSU came with. I'm positive I got everything plugged in. Windows won't boot.
The light inside the guts of my computer light up, but when I go and turn on my PC nothing boots up. I am extremely new to this, thank you.
Can anyone help me? It wont boot up at all..

vertpin is offline  
Old 02-09-2012, 10:16 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
MindoverMaster's Avatar
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Computer won't boot after installing a new PSU and graphics card?

First of all, wire management!!! Man, you have your cables all over the place. I understand if you don't have space behind the motherboard plate, but you can do better than that.

Do fans turn on at all, or just no display? You hear any beeps?

Might want to reseat everything, just in case. Your GFX, RAM, make sure connections or tight on all the power cables.
__________________ Steam Account
MindoverMaster is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replaced mobo, cpu, graphics card, RAM -- now won't boot past Safe Mode screen. Snoobies System Upgrades 2 08-24-2011 06:48 PM
comp won't boot with graphics card connected pacificnana Hardware Repairs and Troubleshooting 1 05-09-2009 09:21 PM
Windows won't boot after installing a new graphics card... Messiah Hardware Repairs and Troubleshooting 2 03-10-2008 07:47 PM
Installing SATA drive - won't boot? Snump Hardware Repairs and Troubleshooting 7 11-17-2006 02:50 AM
Comp Won't Boot After Installing Memory Cryora Hardware Repairs and Troubleshooting 8 11-07-2005 12:05 AM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.