Computer won't boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-20-2005, 10:57 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 211
Angry Computer won't boot

Hello, Recently I have been testing a monitor which i thought was broken. Well to make a long story short when i plugged in one of the monitors into my computer, a couple seconds after the computer made two beeps. There was nothing on the screen and it didn't boot into windows. I plugged a monitor I know works but the computer still does the two beep thing. Anybody know what could of happened or what the beeps mean? Also on a side note both monitors which i thought were broken, work.
__________________

Dr Nick is offline  
Old 09-20-2005, 11:04 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706
Default

bad video card?

Edit: the beeps mean different stuff, not all computers are the same, look in the motherboard's manual to see if it says what they mean
__________________

Juice Daddy is offline  
Old 09-20-2005, 11:50 AM   #3 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

The beeps depend on your MOBO... what kind do you have ?
In the future : Google search "Beep codes"...
__________________
brady is offline  
Old 09-20-2005, 01:10 PM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 211
Default

Well, 1) is there any way i can not use my grphics card without doing anyhting with drivers? I cannot even get to the setup screen by pressing F10. My mobo has onoard graphics. Could i start it w/o the graphics card or would i just get screwed up more? 2) Is there a way to findout the Mobo without turning it on (such as looking at it?) because i don't have a manual for it.
Dr Nick is offline  
Old 09-20-2005, 01:42 PM   #5 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

Don't think you can just look at it...

Ok, lemme see if i understand something.
You have a graphics card either pci/agp... and then you also have an onboard ?

You can use the onboard without the "slotted" card if you wish.
__________________
brady is offline  
Old 09-20-2005, 01:53 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 211
Default

Yes, i have onboard graphics and a PCI Graphics card. Are you saying that if it remove the PCI cars and then start it, it will go to the onboard graphics? Also, i did some testing and when i don't have a monitor plugged in it doesn't make the beeps but then when i plug the monitor in after the comp is on nothing comes on the screen.
Also i looked at the Mobo but didn't see anything.
Dr Nick is offline  
Old 09-20-2005, 02:16 PM   #7 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

So you have tried taking the pci card out and using your onboard and it still doesn't work ?
__________________
brady is offline  
Old 09-20-2005, 02:22 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 211
Default

No, i havent taken the card out, i just unplugged the monoter cable from the PCI Card. Taking the card out will probably be the next thing i do though
Dr Nick is offline  
Old 09-20-2005, 02:26 PM   #9 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

I would definetly try that.
Let me know if that works.
__________________

__________________
brady is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.