Computer won't boot - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2008, 12:13 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
Default Computer won't boot

Yesterday I upgraded my video card to Nvidia 9600GT. I got home and put the card in, everything loaded fine but a message came up and said I needed a bigger power supply and the card will be running in low performance. I was using a 375W max power supply, so I went out and bought 500W power supply. I installed the new power supply, plugged everything in as it was with the old power supply. I went to turn on the computer, everything was running - fan on the video card, power supply fan, heat sink fan... but no video to the monitor or no beep when you first start your computer. I called BFG, the maker of the video card and ran through different remedies. Took off the heat sink and CPU, plugged in the old power supply... still nothing. He thinks it may have something to do with the mother board. I should be getting the initial beep when you start the computer.

Can anyone help me out here?

I am running Vista, 2gigs of ram ddr2 800mhz, AMD processor dual core, 500W power supply, Nvidia 9600GT video card.

czechmpls is offline  
Old 11-09-2008, 12:36 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
KSoD's Avatar
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Computer won't boot

Could be that the system doesnt have the right drivers. Did you remove the old driver before you installed the new video card? Did you plug in the power plug for the video card if it has one?
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Along came a hub, a switch, and a router....Aren't they the same? ReikokuKo Computer Networking and Internet Hardware 21 01-10-2013 03:13 AM
Computer won't boot/ no video. Possible MOBO issue. gangsta99 Hardware Repairs and Troubleshooting 4 04-04-2008 11:44 PM
Computer won't boot :( Tool462 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 01-10-2008 02:18 PM
Harddrive won't boot, should I put it on a working computer? akasixcon Hardware Repairs and Troubleshooting 5 11-21-2007 07:36 PM
A Computer Building Elbatrop1 Elbatrop1 System Upgrades 31 04-07-2007 07:26 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:49 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.