Computer will not run. Monitor will not run. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2007, 05:44 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2005
Posts: 15
Default Computer will not run. Monitor will not run.


I have a crucial problem with my desktop computer. It just won't operate.

I found out this morning, when I got out of bed. I left my computer on all night, with monitor off, (as always).

The red power light (or loading light) is on (on the computer), although it is supposed to be flickering, it is not. Just staying red. The monitor is blank (black) and theres a red light insted of the green one.

There is no way to turn off the computer, other than swiching the swich on the back of the computer. Holding the "on button" to turn it off, will not work, (it should). It also will not restart when I press the restart button. Other than that, the fan runs, all cords are connected.

About a week ago I got my new 512MB BFG Geforce 7600 GS OC AGP, replacing my Nvidia 6200 AGP. My new video card runs great, but I wonder if it could be my new card frying or something, mabye a power supply problem? Mabye some hardware component is out of place?

This is very strange, because I never did anything to it, I just left it running while sleeping, as always...

My desktop specs:
- 1 GB RAM pc3200
- 512MB BFG Geforce 7600 GS OC AGP
- Asus P4S800-MX (SiS) Celeron D 2.5GHz
- Old sound card, 6 channel
- My PSU is the LC-B450E

I have tried taking out the BIOS battery and putting it back in, although I have not yet tryed putting in the old video card and trying a different monitor.

Thank you for any help, and I will reply to you guys ASAP.

smartslug is offline  
Old 01-02-2007, 06:23 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
SYL\X/3K's Avatar
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K

First things first..
1. im guessing ur using a 450watt PSU, try swapping a different PSU off someone and check if it boots. If not...
2. Try using ur old 6200 or ur ingegrated (if it has one) and try booting
3.If it still doesnt Post read the Sticky
4.Since u said u leave ur computer on at nights it might of overheated and the Cpu or ur GPU might of crapped out.
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.