Computer will not post! - Page 4 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-16-2006, 08:40 AM   #31 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 182
Default

Matt....
Are telling us that his 550W. Power Supply will not power his Cpu with his +12V. ???? What does your manual say?
Killa.... THANK You....... why a company like Antec would have a de-tachable 24/20 pin connector without that CPu connector is Stupid...... + Confusing.
DarkMind..... I would just try to get the +12V. to the Cpu and Try Again...... but its up to you.
John....
__________________

__________________
Sig reinstated.
JKnPA is offline  
Old 01-16-2006, 10:04 AM   #32 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 40
Default

Ok now i'm getting somewhere.

I was looking at that unmarked 8 pin connector FOREVER and never saw that its two 4 pin connectors put together.



It looks like everything could be good after all.

WOOT we now have beep codes people.

The system condition lights detected the CUP, then DRAM, then when it went to check the vid card but because its not in there i got a beep code.

Well I only have about 30 min to play with this and see where i can get before I have to go to work.

I'll check back in with you guys tonight and let you know how things go.
__________________

llDarkmindll is offline  
Old 01-16-2006, 10:12 AM   #33 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 40
Default

People we now have post.

The only thing that bothers me is that when the computer posts and the lanparty title comes up on screen and the system check comes up on screen the cpu heatsink fan STOPS.
llDarkmindll is offline  
Old 01-16-2006, 10:48 AM   #34 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 182
Default

Very good......
You need that fan running......... so don't run it too long without it.
* Note.....
Its very important to list your system components at the bottom of your post..... in your profile...... that way posters don't have to ask later..... especially with all these 'goofy P/S.
Sometimes more is not better! @ Antec
__________________
Sig reinstated.
JKnPA is offline  
Old 01-16-2006, 11:10 AM   #35 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,306
Default

Quote:
Originally posted by JKnPA
Matt....
Are telling us that his 550W. Power Supply will not power his Cpu with his +12V. ???? What does your manual say?
Killa.... THANK You....... why a company like Antec would have a de-tachable 24/20 pin connector without that CPu connector is Stupid...... + Confusing.
DarkMind..... I would just try to get the +12V. to the Cpu and Try Again...... but its up to you.
John....
no i did not say that i was trying to help him find the right 4 pin connector thats all dont put words in my mouth
__________________
Lonewolf5460 is offline  
Old 01-16-2006, 11:27 AM   #36 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 40
Default

Ok so now that i'm moving at the speed of light. Here is where i am.

System boots up, I get one single beep code, DFI lanparty title pops up on screen, CPU fan stops running, then system check pops up on the screen. All in that order.

I would continue tinkering with this and make sure that every-tings good to go BUT I freak out and power down every time the CPU fans stops running.
__________________
I-STAR Nitro ATX Full Tower Case
DFI LP UT nF4 SLI-D Socket 939
eVGA Geforce 7800GT 256MB
Antec TRUEPOWERII TPII-550
AMD Athlon 64 X2 3800+ Manchester
G.SKILL Extreme Series 2GB (2 x 1GB)
Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
llDarkmindll is offline  
Old 01-16-2006, 11:52 AM   #37 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,306
Default

wait it stops or spins slow? does it spin back up?
if you want go get a cpu fan that runs on a molex and not the motherboards 3pin.
__________________
Lonewolf5460 is offline  
Old 01-16-2006, 12:15 PM   #38 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 182
Default

Matt.....
It was a Question...........
So what does your manual say ?
__________________
Sig reinstated.
JKnPA is offline  
Old 01-16-2006, 03:02 PM   #39 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 969
Default

Make sure you have the fan connector plugged in right on the mobo. Make sure its plugged into the cpufan connector too.
__________________
<br><br><font color=\"black\"><b>There's No Place Like </b></font><font color=\"red\"><b>127.0.0.1</b></font><br>
AnthraX is offline  
Old 01-16-2006, 03:08 PM   #40 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 10
Default

Just checking, why is this little bad boy unplugged?

__________________

Boomshine is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.