Computer Shuts Off - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-24-2005, 08:26 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2005
Posts: 1
Default Computer Shuts Off

Hey guys,

I just built a new computer about 3 months ago and it just died 2 weeks ago. I thought it was the PSU so i ordered a new PSU and the power comes for about 3 seconds and turns right back off. (The case fans spin and the CPU fan spin.) Is the power shutting off due to the motherboard or what?

Thanks for your help

LuckoftheIrish is offline  
Old 09-24-2005, 11:51 PM   #2 (permalink)
True Techie
Spork 2.0's Avatar
Join Date: Sep 2005
Posts: 219

You might want to check out this site and find out if you have the right size power supply.

I can't really think of any other reasons you machine might be doing that. If I can think of any other reasons I'll be sure to post them.

Spork 2.0 is offline  
Old 10-05-2005, 05:39 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer

i also have the same probvlem bro
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 10-05-2005, 05:40 PM   #4 (permalink)
S e c u r e d
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760


Please post your specs...
brady is offline  
Old 10-05-2005, 05:43 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,706

make sure the heat sink and fan are properly seated, it could be overheating, but I'm not sure if that could have killed the powersupply
Juice Daddy is offline  
Old 10-05-2005, 07:12 PM   #6 (permalink)
Master Techie
RicoDirenzo's Avatar
Join Date: May 2005
Posts: 2,102

What kind of graphics card? If you have a psu powered card and it has taken a dump your system will start to power up and then instantly shut down. Stick the video card in another puter and see if you get the same problem or normal boot. any dead psu powered ati or nvidia card will cause this problem if it has foobared.

Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:09 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.