Computer setup problem... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-25-2006, 12:54 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default Computer setup problem...

Hi people, i have recently sold my good rig for some really needed cash, now i have bought some other parts:


AMD Athlon 64 3500+ 2.2 Ghz Processor Socket 939
DFI LANPARTY UT nf4 Ultra-D x2 NEW
New Antec SmartPower 2.0 500 watt ATX 12V Power Supply
NEW SAMSUNG 1GB PC 3200 DDR 400Mhz 184PIN 1 GB
eVGA 6600gt pci 16x video card 128mb Nvidia 6600 gt
Some old ASUS CASE
Western Digital 120GB Hard Drive
Some dvd-r
ZALMAN Cooling Fan with Copper Heatsink

As far as i know, i have placed all the parts together correctly... at least i hope so...MY problem is...

1)The fan shutts off and on every once in a while.
2) CPU temp is 25C-28C
3) When i yurn on the computer, it works normal till windows loads up... the stuff in bottom right loads only half of the stuff... then i become so laggy that i can't even start any programs...like i can surve around no roblem, but no programs run...no internet, no games, not even my computer loads up... i need to know what i did wrong?

I have so far installed: A burrowed* but operational version of windows XP sp1 or sp2, I have installed, 3dmark05 (but it didn't run caz of the stalling), also i have installed the correct version the video drivers, I have also transfered some big files from my other harddrive... BF2.iso, Cossacks, mostly games... Also i have installed zone alarm pro.

NONE OF MY HARDWARE IS OC'D!!!

What is the problem plz reply...
__________________

__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 01-25-2006, 01:06 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

Any one online? i really need help, im desparite...
__________________

__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 01-25-2006, 01:08 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

OPs, i have just realized that there is a hardware trouble shooting forum... should this be there?
__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Old 01-25-2006, 01:34 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

I will move it for you, just try and be a bit patient next time

Your fans most likely shut off because your temperature reaches a threshold at which point your BIOS kicks in and decides your temperatures are cool enough that you don't need to fans blowing...you can change this setting in your BIOS through I believe the PC diagnostics menu

I don't see what the problem with the CPU temperature is at all...25-28C is fine regardless of idle or load since I can tell you that's not going to exceed 50C under load

Go to start and run and enter msconfig where you should uncheck any unneeded services you have starting up when windows initializes as that should increase your boot time
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 01-25-2006, 03:04 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 928
Send a message via MSN to dawizhacker
Default

Thx man, I fixed problem # 1 and 2. Buy mt comp is still freezing up after it starts up in the beggining. I set my video card Frequince at 75Ghz is that to much? it was originally at 60.

After shool, i will post some pics of my new system... the you can tell me if i hooked it up wrong.
__________________
Casual (AMD 4000+ x4) (Stock mobo) (750 Gig + 8 TB Xternal) (150 RAPTOR) (9800GT OC x2)
(OCZ PowerStream 800 Watt) (2G OCZ) (XP/Vista)
____________________________________________
Torrenter (1.05GHZ) (Stock mobo) (250GiG) (9200 Radion) (Stock PSU) (768MB) (XP)
____________________________________________
Laptop (Intel Core 2 Duo @ 2.8Ghz) (2G) (8600GT) (XP/Vista) (500GiG)
dawizhacker is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.