computer reboots - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-29-2005, 03:13 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
Default computer reboots

a while after my computer starts up, it suddenly restarts by itself. after that it will be ok..this happens most of de time when i on my computer. i have reformatted my computer a number of times. de problem still remains. could it be a case of faulty motherboard?
__________________

sjiromeo is offline  
Old 11-29-2005, 08:54 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

so your saying that after it has been booted it will reboot but will not reboot itself again until it is turned off then back on? my first thought was psu or overheating
__________________

Nitestick is offline  
Old 11-29-2005, 09:15 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
Default

well wadz psu?? i doubt it has anything to do with overheating
sjiromeo is offline  
Old 11-29-2005, 10:35 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

psu is powersupply unit...

what country are you from???
Static_11 is offline  
Old 11-29-2005, 10:39 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,626
Default

Could be few things:
Weak PSU not strong enough to power all your components. Check your PSU's rail ratings.

Something may be overheating in your computer. Check your heatsink, make sure its mounted correctly. Make sure nothing is shorting your motherboard or any other component.

What brand/model PSU do you have? And what are your computer specs?
__________________
My current specs:
i7 920
Biostar TPower x58
3x2GB g.skill
XFI GTX260 Black Edition
640 WD Caviar Black
Vista Home Premium x64
U-Toast is offline  
Old 11-29-2005, 11:01 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,946
Send a message via AIM to Static_11 Send a message via Yahoo to Static_11
Default

wrongly appllied thermal paste would be another thing to chec
__________________

Static_11 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.