Computer Problem - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-09-2006, 04:58 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Default

Quote:
Originally posted by apokalipse
whoa! 2.0A?
if that is true, then it is a wonder your computer even runs at all!
What do you mean by this? Is it Powerful?
__________________

aaaaa is offline  
Old 03-09-2006, 04:58 PM   #12 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Default

Quote:
Originally posted by nitestick
i'm thinking usb problems. can you try a ps2 mouse and keyboard?
Both the mouse and keyboard are ps/2. Would getting a ps/2 to usb converter help?
__________________

aaaaa is offline  
Old 03-09-2006, 05:58 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 17
Default

stay away from usb... such a bad invention lol...

I know you said it is an old system, but use a program like CPU-Z or Everest on it, and post the specs on it, or if you know them yourself do it that way, it may be something as simple as the version of windows you are trying to use in conjunction with it, if it is too old, and keyboard and mouse are brand new, with like the media stuff on them, then that could be a problem, and we won't even get into how usb works with old systems LOL
Jefe is offline  
Old 03-09-2006, 10:57 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 207
Default

I agree, try hooking up a traditional keyboard (no extra rubber buttons) and a normal mouse and see if it boots up ok. I had a similar problem where I was trying to connect and older HP multimedia keyboard and it would get to the logon screen and reboot until I put a normal keyboard in.
poorman is offline  
Old 03-11-2006, 01:58 AM   #15 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 420
Send a message via AIM to silence782
Default

What about upgrading your usb drivers? Have you tried that? And it wouldn't hurt to make sure your fully patched and updated Windows wise.
__________________
Still weak, I know, but getting better:
CPU: AMD AthlonXP 2500+
1.8GHz @ 333 FSB
512 DDR 2700
160 GB westerndigital hd
Dual booted with XP/Fedora Core 5
PCchips M848A mobo
nVIDIA GeForce MX 4000 video Card
Associate\'s Degree in Applied Computer Sciences.
A+ Certified for Hardware and Operating Systems. Network+ Certified
silence782 is offline  
Old 03-11-2006, 02:30 AM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

wow that power supply is incredibly weak. does the keyboard still work before windows boots? can you get to bios?
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.