Computer Problem?! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2007, 04:35 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Default Computer Problem?!

Hiya all, first post but - im at my end! i press to turn on my computer, and the fan spins, lights up, then turns off.
Nothing else.
No cables loose, nothing.
If u press it again, nothing at all happens?!

whats up with it - ive changed nothing?!
__________________

jenks is offline  
Old 08-14-2007, 04:44 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Computer Problem?!

This sounds like a dead PSU to me.
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 08-14-2007, 04:52 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Default Re: Computer Problem?!

ive tryed 2 different PSU's The first one (Being very new) does what i said above.
The second (old) Turns the pc on, sounds normal all lights and fans working, But no signal to screen, And u cant turn it off via the off switch, you have to psyically turn it off at the plug.
jenks is offline  
Old 08-14-2007, 05:18 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Computer Problem?!

Was the machine working properly before or is this a brand new build? If its a new build recheck all of your case/front panel connections on the motherboard.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 08-14-2007, 05:28 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Default Re: Computer Problem?!

Nope, not a new build just been sat for a month, while i moved house.
jenks is offline  
Old 08-14-2007, 06:07 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
wrestlingnrj's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Orange County, CA
Posts: 162
Send a message via AIM to wrestlingnrj
Default Re: Computer Problem?!

Could be a bad MOBO. I've seen this problem before on a friend's PC. He simply unplugged everything, plugged it all back in and it turned on. I can't say this will work for you but it's worth a shot.
__________________
Intel Pent D 820 Smithfield - Intel D945PSN
eVGA 7800GT OC - 2GB OCZ Gold Series DDR2
Logitech Z-5500 *I like to feel my video games*
http://folding.extremeoverclocking.c...FF00&c5=00FA00
http://img230.imageshack.us/img230/8...r232274gb4.gif
wrestlingnrj is offline  
Old 08-14-2007, 06:11 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Computer Problem?!

Connected your 4 or 8 pin CPU power connector?
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-14-2007, 06:48 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Default Re: Computer Problem?!

mobo doesnt have a slot for that.

i cant understand how with the old PSU it fires right up, but u cant turn off.
jenks is offline  
Old 08-14-2007, 07:07 PM   #9 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Computer Problem?!

What the, your motherboard does NOT have a slot for the 4 or 8 pin CPU power connector? What brand and model is your motherboard? List it up right here, I have to see this.
__________________
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-15-2007, 04:14 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 8
Default Re: Computer Problem?!

Asrock K7s8x
__________________

jenks is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Serious computer problem. HeeRoMaKi Hardware Repairs and Troubleshooting 71 07-28-2007 11:42 PM
Computer problem ankit3000 Hardware Repairs and Troubleshooting 6 06-06-2007 04:42 PM
my computer hardware problem has been found...... Wildside Hardware Repairs and Troubleshooting 3 05-12-2007 04:33 PM
Problem with my hardware responding to my computer. Carl133 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-23-2007 09:21 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.