Computer only starts when hot, otherwise it is a pain to turn on, . . . - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2013, 10:38 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 10
Default Computer only starts when hot, otherwise it is a pain to turn on, . . .

you have to keep pressing the button and sometimes can't get it on without wigging boards, maybe. Kind of hard to describe since I'm describing it second hand.

But when it's hot it turns on, otherwise when it's cold it seems like it's on but nothing appears on the screen either with a video card or with on-the-motherboard video. I tested the memory and it tested good.

I think it's a power supply or maybe the motherboard?
__________________

jimmy1541 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 04:57 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2013
Location: United States
Posts: 3
Default

Check the pw switch front panel headers connection on the motherboard. See if the computer works by jumping the green and black power supply cables with a paperclip
__________________

Matt_E is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 05:19 PM   #3 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Computer only starts when hot, otherwise it is a pain to turn on, . . .

Quote:
Originally Posted by jimmy1541 View Post
you have to keep pressing the button and sometimes can't get it on without wigging boards, maybe. Kind of hard to describe since I'm describing it second hand.

But when it's hot it turns on, otherwise when it's cold it seems like it's on but nothing appears on the screen either with a video card or with on-the-motherboard video. I tested the memory and it tested good.

I think it's a power supply or maybe the motherboard?
I'd try a different power supply first.

If you already tried one, or don't have access to one, then I would try removing the motherboard / components from the case to make sure that nothing is shorting out (since you said you had to wiggle things around to get it to work).
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.