Computer not showing anything/booting up... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-15-2006, 08:04 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2006
Posts: 2
Default Computer not showing anything/booting up...

For some reason, I found out the my computer wasn't reading my video card. So I shut it down and opened up the case, took out the video card and put it back in and put on the cover and everything.

When I turned it back on, my computer was louder than usual and the monitor wasn't displaying anything. Neither was the computer booting up...

My computer model is Gateway 832GM and the video card is nVidia Geforce 6600. Please help me with this. Thanks.

ShadoFire is offline  
Old 12-15-2006, 09:53 PM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: Mar 2006
Posts: 438

have you tried to use your onboard video connect to eliminate any other hardware failure you may have. also what kind of vid card is it pci pci-e or agp if you have another comp with compliant slots try to run the vid card in it to see if it works or is dead. also just to be safe double check make sure the vid card is in securely.................

Q6600@ 3.0ghz
eVGA 680i A1
4x1gb Mushkin DDR2 800
2x8800gt xFx
Coolermaster Stacker 830
an51r is offline  
Old 12-15-2006, 10:44 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2006
Posts: 2

It's PCI-E. I'll check if the card's in securly. I've never really put in a card myself, but seen it.

I'm not sure what you mean by onboard video connect either. :/
ShadoFire is offline  
Old 12-24-2006, 09:52 PM   #4 (permalink)
True Techie
Join Date: Nov 2006
Posts: 101

there should be a vga port on the mother board for onboard video
also sometimes when you buy brand name comps like that sometimes they make it so no third party hardware besides hardware that, that company puts in will work ive seen it happen with hard drives and some vid cards so try to see if theres an onboard video if so and if that works and the card is in securely call gateway and ask if they have a hardware restriction with 3rd party hardware
-E6300 Intel Core Duo 1.86GHz
-ASUS P5NSLI Motherboard
-OCZ PC6400 800MHz 4x1GB Platinum series
-XFX 8800GTX
-OCZ Gamer Xtream 700W PSU
-2x160GB WD HD in RAID 0
-Antec Nine Hundred case
icantflybfplane is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.