computer not regonizing my HDD - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-24-2007, 08:17 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
DawnOfDoom's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: North Carolina
Posts: 998
Send a message via MSN to DawnOfDoom Send a message via Yahoo to DawnOfDoom
Default computer not regonizing my HDD

Ok i have a self built computer with a SATA HDD. i try to install windows XP but it says it can find a HDD is there anything i can do in the bios to fix this. all the cables are connected correctly. this is a major problem.
__________________

DawnOfDoom is offline  
Old 03-25-2007, 01:55 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Re: computer not regonizing my HDD

When windows starts to install you need to hit F6. It will prompt you to do this and you have to have a sata driver disk in the A: drive and then it will prompt you for the proper driver. I think you need two drivers .
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 03-25-2007, 02:23 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
DawnOfDoom's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: North Carolina
Posts: 998
Send a message via MSN to DawnOfDoom Send a message via Yahoo to DawnOfDoom
Default Re: computer not regonizing my HDD

The problem is i dont have an A: drive all i got is a D: drive can i download the bios upgrade on a CD from my old computer and then install it while still in the bios? If so how do i go about doing so.
DawnOfDoom is offline  
Old 03-25-2007, 09:39 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
AMDSCOrPiO's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 613
Default Re: computer not regonizing my HDD

there should be a setting in your bios where you setup your sata, mine says "Mode - " and if it is set to sata, change it to IDE
__________________
AMDSCOrPiO is offline  
Old 03-25-2007, 10:08 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
DawnOfDoom's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: North Carolina
Posts: 998
Send a message via MSN to DawnOfDoom Send a message via Yahoo to DawnOfDoom
Default Re: computer not regonizing my HDD

I dont have one of those options can i update the bios by downloading a the file from the internet off my old computer and puting it on a CD and install it on the new one? I read up on my mobo and they have had a similar problem and they have a bios update to fix it. So can i put it on a CD and install on the new one?
DawnOfDoom is offline  
Old 03-25-2007, 10:20 AM   #6 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,307
Default Re: computer not regonizing my HDD

What motherboard do you have? If the BIOS is offered as an ISO you can burn an image of it.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 03-25-2007, 11:43 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
DawnOfDoom's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: North Carolina
Posts: 998
Send a message via MSN to DawnOfDoom Send a message via Yahoo to DawnOfDoom
Default Re: computer not regonizing my HDD

i got an ECS ELITEGROUP nFORCE 570 SLIT-A v5.1 Nvidia socket 755 ATX motherboard. here is where i found the bios update. ECS NFORCE 570 SLIT-A(V5.1) Bios v 07/03/06 - TechSpot Drivers
So what do i do?
DawnOfDoom is offline  
Old 03-25-2007, 01:22 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default Re: computer not regonizing my HDD

can you not just borrow a floppy drive from another PC?

on the motherboard driver disc, there will be the SATA drivers. install them from borrowed floppy when installing windows.
joshd is offline  
Old 03-25-2007, 01:27 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
DawnOfDoom's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: North Carolina
Posts: 998
Send a message via MSN to DawnOfDoom Send a message via Yahoo to DawnOfDoom
Default Re: computer not regonizing my HDD

my mobo never came with a Floppy and i can borrow a floppy drive no prob my mobo came with a CD so is that it? so when windows is installing and it is finished and it asks me what do i want to do like continue to start windows or exit or repair. so when its got that up i just take the windows disk and i put in the mobo CD i got with it. right?
__________________

DawnOfDoom is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.