Computer not COMPUTING! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-20-2006, 01:23 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Angry Computer not COMPUTING!

I built a computer about 6 months ago and up until about 1 month ago it was working great. However, within the last month, most of the time on start-up, it boots to the desktop, the fans kick it into high, and my screen goes black. Usually a reboot fixes it until the next time. In the last day or so i havent even been able to make it past the bios screen (Screen goes blank, fans kick in.) Any idea what could be going on and how i could go about fixing it? THX!

~Skyvain
__________________

skyvain is offline  
Old 10-20-2006, 01:44 PM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 13
Default

can you post the spec. up
__________________

hallo000 is offline  
Old 10-20-2006, 03:40 PM   #3 (permalink)
LA1
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Location: eastcoast
Posts: 453
Default

so it is taking along time to get to the desktop ?
try safemode, press F8 a few times at boot up. If safe mode loads fast more than likely your pc is infected
__________________
LA1 is offline  
Old 10-22-2006, 08:33 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Default

Specs are as follows:

AMD Athlon 64 388+ 2.4 ghz
DFI Lanparty Ultra-D Mobo
Corsair XMS 2GB(2 X 1GB)
eVGA Geforce 7600GT 256MB

Could use more information. As of right now i can't even get it to boot to Windows anymore.

Also the issues seem very similar to alex_748's post at:http://www.techist.com/showthread.php?threadid=127065

~Skyvain
skyvain is offline  
Old 10-22-2006, 08:46 PM   #5 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

how powerfull is your powersupply? watts and amps please, or just the model number, i can google ^_^
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 10-22-2006, 11:02 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Default

500W Roswill ATX2.2

model number: Sl-8500BTX
skyvain is offline  
Old 10-23-2006, 12:09 AM   #7 (permalink)
G33K P0W3R!!!!
 
bmxfreakrider's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: HickTown, California (hesperia), and West Hollywood
Posts: 2,068
Default

well, rosewill is a good brand, 500w is good, so lets look into other hardware. remove everything but ur boot hdd, A (one chip) of ram, the video card, and the processor, no sound cards, cd drives, etc, do a bare boot. if it still messes up while booting, try the other chip of ram. if still nothing, reset ur bios
__________________
Listen to my music! and random/funny videos XD
Need a HDTV? Come find me at BestBuy #108 in Victorville XD
:D-----v Just pwnt my cpu, 900mhz OC v-----:D
bmxfreakrider is offline  
Old 10-23-2006, 02:38 AM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
alexsabree's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: United States
Posts: 1,845
Default

omg... thats a pretty weird case der buddy.

I feel for ya man.

If u are pretty desperate (and if u have the time) I would try trying some of your components in another computer and see if they work properly...

If i had to guess i would think that your problems rely in the: Ram, Harddrive, or Motherboard

If all else fails, reinstall XP.... thats only if "all else fails"

Good Luck,
Alexsabree
alexsabree is offline  
Old 10-23-2006, 01:35 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Default

Thanks for the feedback guys. I will try what you got to say and let you know in a bit. Thanks again!

~skyvain
__________________

skyvain is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.