Computer Name Issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-31-2015, 07:37 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2015
Location: US
Posts: 2
Default Computer Name Issue

Hello Everyone,

So I have a dumb question (maybe it's not, I'm not sure). I accidentally (don't ask how) set up a computer and an "@" symbol ended up in the computer name. Later, the user said that they were not able to install software due to this error . Would this be an issue if there was an "@" symbol in the computer name?

Thanks!
__________________

jman87 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2015, 07:42 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,508
Default Re: Computer Name Issue

Depends on the software and if it is trying to read the computer name and can't parse because of the @ symbol. I don't imagine why that would matter - but like I said, depends on the software in question trying to be installed.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2015, 06:57 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2015
Location: US
Posts: 2
Default Re: Computer Name Issue

Thank you! Do you think it would matter with Adobe?
jman87 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2015, 11:16 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Lexluethar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: 127.0.0.1
Posts: 4,708
Send a message via AIM to Lexluethar
Default Re: Computer Name Issue

Could definitely be. Some programs will auto fill the user field during installation with either the computer name or user name you setup during the OS installation. I can definitely see some programs not liking an @ symbol in the name.

If this is one of your users, just simply try to reinstall the software to see if it occurs again. If that's not a choice install the same OS and do the same thing you did with the @ symbol - then install that application to see if you get the same results.
__________________
-Vista SME
Lexluethar is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2015, 10:48 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: May 2011
Posts: 3,077
Default Re: Computer Name Issue

can you change the name?
Change Your Computer Name in Windows 7, 8, or Vista
Joe C is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First name or last name? Chankama Off Topic Discussion 7 02-01-2006 08:01 PM
Host name issue bxhood Computer Networking and Internet Hardware 4 06-08-2005 11:29 AM
How to Know Service name in java given Host name and port number Natraj Programming 0 05-02-2005 07:16 AM
change computer name navin Microsoft Windows and Software 2 08-10-2004 08:33 AM
UPGRADE: Mobo, CPU, Memory - Need advice w/ *Brand name* vrs *Brand name*... Morilibus Monitors, Printers and Peripherals 22 01-05-2004 08:15 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.