Computer Media Problems(REALLY BAD!) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-09-2007, 06:15 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Unhappy Computer Media Problems(REALLY BAD!)

Hey guys! I had my computer for a long time now and now is that i have experienced some major problems...

Alright, heres whats up...

When i try to play a Sound/Music from Media Player, It works great! But a Video, My computer would go EXTREMELY SLOW! and everything would lag!
After waiting for a min or two, to wait for my Task Manager to open to see whats the problem, All my programs seems to have low CPU usage like 4 or less.

But the Explorer.exe would be around 98+, But i know i cant shut that down, My computer would shut down as well.

After a while, My taskmgr.exe(Task Manager) would start having a 98+ CPU Usage! I close the Task Manager and still experience this horrible lag.

Like 3 mins later, My Computer would shut down... and restart. When i log on, I would be brought to a Microsoft page telling me my computer crashed about some memory or something and it cannot be fixed

Virus Scan, did it, and all these other things but failed...
Also updated my Windows Media Player(v11).

My computer is REALLY fast, but when this media thing plays, its bad...
Also when i opened my Web Camera and preview it, it also Lags bad!

So i guess i have a Video/Media problem.

I have a Intel(R) Celeron(R) CPU 2.40GHz, 1.00 GB of RAM
GEFORCE 6800 XTreme 256 MB AGP 8X DDR3 Graphics/Video Card
and a very old sound card that never had any updated drivers(but it was working before when i had it). I am a Video Game Player, As you can see.

Well, There is my computer stats... I hope you guys heard about this problem before because not viewing videos is bad, especially when i Develop and Edit Videos

If you guys need anything els, Please ask, I would be looking at this post frequently, Thanks Guys for the help, Really much appreciated!

Serpento is offline  
Old 01-09-2007, 06:20 PM   #2 (permalink)
Master Techie
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992

Celerons are not REALLY Fast

Nor is a 6800 REALLY fast.


May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 01-09-2007, 06:31 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jan 2007
Posts: 2

Well, For years now, its been running very good.

Why now?
Serpento is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.